Srbija v šoku: Teodosić ostal brez svetovnega prvenstva

Očitno bo prihajajoče svetovno prvenstvo na Kitajskem, ki bo potekalo med 31. avgustom in 15. septembrom zaznamovano s poškodbami in odpovedmi igralcev. Brez nastopa na mundialu je namreč ostal še srbski organizator igre in kapetan Miloš Teodosić.


Miloš Teodosić je 10. avgusta na pripravljalni tekmi z Litvo obnovil poškodbo stopala. Podobna poškodba ga je pestila že v času njegovega udejstvovanja pri Los Angeles Clippersih. Srbska zdravniška služba si je kar nekaj časa prizadevala, da bi Teodosića vendarle usposobila za nastop, a danes je moral selektor Aleksandar Đorđević dokončno razžalostiti srbsko javnost. Po pregledu z magnetno resonanco, ki je pokazala raztrganino, lahko z 99-odstotno gotovostjo rečem, da Teodosić ne bo šel z nami na Kitajsko,” je povedal Đorđević, ki je v svojem slogu sicer pustil odstotek možnosti, da se kapetan vendarle pridruži reprezentanci na Kitajskem.

Bologna razblinila še zadnje upe

Kmalu potem, pa je vse dvome dokončno razblinil Đorđevićev in Teodosićev delodajalec italijanski prvoligaš Virtus Bologna, kjer Đorđević deluje kot trener, Teodosić pa je za Italijane podpisal letos. “Želel bi se zahvaliti predsedniku (Srbske košarkarske zveze Predragu, op. a.) Daniloviću, selektorju Đorđeviću in profesorju (zdravniku reprezentance Draganu, op. a.) Radovanoviću za njihovo razumevanje in pripravljenost. Dobro vemo, kaj Miloš predstavlja v Srbiji in v reprezentanci, zato nam je zelo žal, ker ga ne bo na Kitajskem, toda zdravje in okrevanje igralca sta vedno na prvem mestu, za to pa bomo poskrbeli mi,” so na 24 ur zapisali izjavo Luce Baraldija, izvršnega direktorja Virtusa. “Imamo številne primere poškodovanih vrhunskih igralcev in zaradi vedno bolj natrpanega urnika moramo biti še toliko bolj previdni. Poškodb je preveč in veliki igralci morajo biti zaščiteni, ker so oni glavni igralci v tej predstavi,” je še dodal Baraldi.

Teodosić se bo tako sedaj preselil v Bologno, kjer bo okrevanje opravljal v tamkajšnjem izokinetičnem centru. S srbsko reprezentanco je na zadnjih dveh velikih tekmovanjih osvojil srebro, obakrat so bili v finalu premočni reprezentanti ZDA. Srbija se bo v skupinskem delu prihajajočega SP srečala z Italijo, Angolo in Filipini.

Sorodne objave