Talentirani Korošec okrepil francoskega prvoligaša

Kot so iz kluba sporočili v izjavi za javnost, je 19-letni Tine Kotnik podpisal pogodbo s francoskim prvoligašem Boulazac Basket Dordogne.


203 cm visoki Kotnik je svojo košarkarsko pot začel v Dravogradu. Kariero je nato nadaljeval v Celju, kjer je že pri 16 letih debitiral za člansko moštvo v 2. slovenski ligi. V zadnji sezoni je za Celje v članski kategoriji na 22 tekmah povprečno dosegal 3,6 točke in 1,5 skokov, uspešnejši pa je bil pri mladincih, kjer je njegovo povprečje znašalo 17,9 točk na tekmo. Že od kategorije U-14 naprej je tudi član slovenskih reprezentančnih selekcij.

Ob prestopu je Tine za klubsko spletno stran med drugim povedal tudi: “V Francijo prihajam, da bi postal boljši, bolj kompleten igralec. Tukaj se igra hitrejša košarka kot v Sloveniji, igra bolj bazira na atletskih sposobnostih. Od igralcev se v današnjem času zahteva, da so hitri in zmožni veliko teči. Ta prestop zame predstavlja velik izziv, obenem pa tudi veliko priložnost. Nameravam trdo delati, da dosežem zastavljene cilje, kvalitetno odigram minute, ki mi bodo ponujene in morda celo izkusim igranje v Jeep Elite League (francoska prva liga).”

Sorodne objave