Z reprezentanco Kanade na Kitajsko tudi NBA-jevec Corey Joseph

Po včerajšnji pripravljalni tekmi z reprezentanco Avstralije, je selektor Kanade Nick Nurse ovrgel namigovanja, da je Joseph že odpovedal nastop na prihajajočem svetovnem prvenstvu. Dejal je, da ima 28-letni organizator igre že rezervirane letalske karte in se jim bo pridružil na Kitajskem. 


Joseph je preteklosti že nosil dres z državnim grbom, nazadnje lansko poletje v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Novopečeni član moštva Sacramento Kings je izpustil celotne reprezentančne priprave, zato še ni znano ali bo tudi dejansko del končne dvanajsterice, ki bo domovino zastopala na prvenstvu. V lanski sezoni se je z bivšim moštvom Indiana Pacers uvrstil tudi v končnico, kjer so morali premoč po sedmih tekmah priznati Boston Celticsom. Na tekmo je povprečno v 25 minutah dosegal 6,5 točk in 3,9 podaje.

Kanada, ki bi v primeru popolne zasedbe veljala za enega izmed favoritov za medaljo, bo nastopila močno oslabljena. Od 17 igralcev iz lige NBA, v igri za nastop trenutno ostajata le še Joseph in Khem Birch. Nastop so predhodno že odpovedala številna zveneča imena, kot so Andrew Wiggins, RJ Barrett, Tristan Thompson in Jamal Murray.

Sorodne objave