Novi trener Srbije: Obradović ali Kokoškov?

Z zmago v tekmi za peto mesto na svetovnem prvenstvu se je Aleksander Đorđević poslovil od mesta selektorja Srbije. Tako naj bi se odločil že pred odhodom na Kitajsko, saj bi rad od zdaj posvetil družini. Srbski mediji kot naslednika veliko omenjajo Sašo Obradovića, v igri pa je tudi nekdanji selektor Slovenije Igor Kokoškov.


Močno priljubljeni Đorđević je Srbijo pripeljal do treh srebrnih medalj; na svetovnem prvenstvu 2014 v Barceloni, olimpijskih igrah 2016 v Rio de Janeiru in evropskem prvenstvu v Istanbulu 2017.

“Točno je, kar so zadnje dni pisali mediji. Odhajam,” je po zmagi nad Češko dejal Đorđević in nadaljeval: “Vem, kdaj mora trener narediti prvi korak. To sem že povedal igralcem in ne pričakujem nobenih dodatnih pogovorov na to temo. To je moja dolžnost, žal mi je le, da selektorsko mesto zapuščam po neuspehu. Želim se posvetiti družini, saj sem ji veliko dolžan.”

Za prvega kanditata, ki bo sazedel selektorko mesto na klopi Srbije velja Saša Obradović. Ta je z reprezentanco kot igralec osvojil tri naslove evropskega prvaka, en naslov svetovnega prvaka ter olimpijsko srebro. Nemalo se je omenjalo tudi Kokoškova, toda s prvim naj bi se lažje uskladile klubske obveznosti z reprezentančnimi. Ne pozabimo, da je Kokoškov navsezadnje pomočnik trenerja v ligi NBA pri Sacramento Kings.

Sorodne objave