Nikola Jokić: Srbija je država, ki košarke ne mara toliko; radi zmagujemo

Center Denver Nuggetsov in srbske reprezentance, Nikola Jokić je spregovoril o imenovanju Igorja Kokoškova za srbskega selektorja, izbrani vrsti Srbije in svetovnem prvenstvu, FIBA 2019, na katerem so Srbi na koncu osvojili peto mesto, kljub temu, da so veljali celo za favorite prvenstva.


Zvezdnik lige NBA, ki v zadnjem času znova prihaja v pravo formo, se je najprej dotaknil srbskega rezultata na svetovnem prvenstvu. “Vedno pravim: Srbija je država, ki košarke ne mara (toliko), radi zmagujemo in to je naša največja napaka,” je najprej šokiral Jokić in nadaljeval: “Vendar je to v nekaterih pogledih tudi dobra stvar, ker hočeš zmagovati. Peto mesto je bilo gotovo naš maksimum, glede na to kaj smo pokazalo na parketu. Bi morali premagati Argentino (v četrtfinalu)? Prišli so do finala in igrali odlično. Niso presenetili samo nas, temveč tudi ekipe močnejše od nas. Samo poglejte ekipe, ki so bile tam. MVP lige NBA (Giannis Antetokounmpo, se sploh ni uspel prebiti iz skupinskega dela.”

Jokić se je nato še dodatno poglobil v nastope Srbije na SP. “Na svetovnem prvenstvu vlada drugačen sistem. Ena tekma odloča o tem kdo bo napredoval. Pravijo, da sta najpomembnejši prva tekma in četrtfinale. Izgubili smo proti Argentini in to je bilo to. No, izgubili smo tudi proti Španiji, mogoče se je tam zgodil preobrat. Španci so nas verjetno presenetili z mešanico obrambne igre mož na moža in consko obrambo, s katero so zaustavili Bogdana (Bogdanovića). Pravzaprav nam niso pustili, da igramo našo igro.”

Peto mesto na Kitajskem je bilo za Srbe seveda neuspeh in posloviti se je moral selektor Aleksandar Đorđević, izbrano vrsto Orlov pa je prevzel Igor Kokoškov. “Vesel sem za Igorja.” On je gotovo nekdo, ki lahko v reprezentanco vpelje nekaj novega, nove sistem, nove ljudi. Bomo videli. Osebno pred turnirjem nikoli ne govorim ali bom igral ali ne, tako da tudi tokrat ne bom. Osredotočen sem na sezono in moje igre. Olimpijske igre in kvalifikacije so daleč in o njih ne razmišljam, je zaključil Nikola Jokić.

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: Eurohoops

 

Sorodne objave