Španija zanesljivo ugnala favorizirano Srbijo

Odigrano je bilo še zadnje srečanje v skupini J. V obračunu za prvo mesto so Španci presenetljivo ugnali Srbe z 81:69 .


Tekmo so bolje začeli Srbi, ki so po košu Vladimirja Lučića v 6. minuti srečanja povedli z 12:6, prva četrtina pa je bila predvsem v znamenju Bogdana Bogdanovića, ki je blestel v napadu. Srbski selektor Saša Đorđević je na začetku druge četrtine premešal postavo in v igro poslal tudi Vasilija Mićića in Marka Gudurić, ki v teh minutah nista blestela. Španci so v tem delu igre prevladovali in tekmo popolnoma obrnili v svoj prid. Drugo četrtino so dobili za kar 15 točk in na odmor odšli s prednostjo sedmih točk.

Tudi v tretji četrtini se Španci niso ustavljali. Z agresivno igro v obrambi so onemogočili srbsko igro v napadu, tako da so v 36. minuti srečanja po zadetem prostem metu Rickya Rubia povedli za kar 21 točk razlike. V tem delu igre je bil 17 minut pred koncem srečanja po ugovarjanju na dvomljive sodniške odločitve izključen tudi prvi zvezdnik Srbije, Nikola Jokić. Srbi se niso predali, pred začetkom zadnje četrtine so razliko nekoliko zmanjšali, tako da je znašala 11 točk. Srbi so na vse načine želeli tekmo v končnici obrniti v svoj prid, a so Španci ves čas ohranjali prednost vsaj osmih točk in na koncu tudi zanesljivo slavili.

Pri Špancih je izjemno tekmo znova odigral Ricky Rubio, ki je odlični igri v obrambi dodal 19 točk, odlično pa je tudi v napadu razigraval svoje soigralce. Blestel je tudi Bogdan Bogdanović, ki je ob 26 točkah zbral še 10 skokov in 6 podaj, a ni imel ustrezne pomoči soigralcev.

V torek se bodo v četrtfinalu Španci pomerili z Poljaki, Srbe pa čakajo Argentinci.

ŠPANIJA : SRBIJA 81: 69 (13:20 17:32 22:19 14:13)

Rubio 19, Claver 14, Gasol 11; Bogdanović 26, Lučić 8.

Foto: FIBA/www.fiba.basketball

Sorodne objave