Bogdan Bogdanović: Španija nam je res izprašila rit

Srbski branilec Bogdan Bogdanović je po tekmi več kot očitno priznal, da je bila danes Španija enostavno superiorna.


Danes so nam res izprašili rit,” je Bogdanović dejal na novinarski konferenci po tekmi. Igralec Sacramento Kingsov je na tekmi sicer dosegel 26 točk, 10 skokov in 6 podaj, a je bil pri Srbih edini z dvomestnim številom točk.

Čestitke gredo Španiji. Nismo izpadli iz turnirja in takšna tekma je lahko le dobra in pozitivna stvar. Več kot očitno so bili danes za nas pretežak nasprotnik. Bolj izkušena ekipa.”

Na konferenci ob Bogdanoviću še selektor Đorđević

Za novinarje je po prvem strelcu ekipe, spregovoril še srbski selektor Saša Đorđević: “Čestitam Španiji. Danes so bili zagotovo boljša ekipa. Popolnoma so nam odvzeli našo igro v drugem polčasu. To je bilo takrat, ko nikakor nismo mogli odgovoriti na njihove spremembe obramb. Imeli smo nekaj nerazumljivih izgubljenih žog. Dobiti takšno tekmo ob 17 izgubljenih žogah je popolnoma nemogoče proti kateremukoli nasprotniku.”

Kasneje je dodal tudi: “V igro smo se vrnili po nekaj dobrih obrambah in s srčno igro. Toda napake v obrambi v drugi četrtini so bile prevelike in ne smemo si jih dovoliti proti takšni ekipi kot je Španija. Zelo izkušeno moštvo. Odlični branilci. Odlični organizatorji igre in še en kreator igre Marc Gasol. On je odločil. Nocoj so bili boljši in zaslužili so si zmago.”

 

Foto: FIBA/www.fiba.basketball

Sorodne objave