Sergio Scariolo: Ničesar še nismo naredili; Bogdanović je neverjeten

Španija je premagala do sedaj neporažene in favorizirane Srbe, toda za španskega selektorja Sergia Scariola in njegove varovance to ni nekaj, kar bi morali preveč slaviti.


Moji igralci vedo, da še nismo nič naredili. Še vedno menim, da je Srbija poleg ZDA najboljša. Povsem druga stvar je, da si med štirimi najboljšimi na svetu, in upoštevajoč okoliščine, bi bila to imenitna stvar,” je Scariolo povedal po koncu tekme.

Italijan na klopi španske izbrane vrste je spregovoril tudi o sami tekmi, kjer je izpostavil koncentracijo igralcev in sposobnosti Bogdana Bogdanovića: “Zelo smo igrali odgovorno, z veliko koncentracije. V igri smo poizkusili z nekaj novitetami in ni bilo lahko se prilagoditi na spremembe. Moram reči, da je Bogdanović izjemen. Mislim, to vse skupaj je bilo neverjetno. 78% za 2, 40% za 3 in 100% iz črte prostih metov; 10 skokov, 6 podaj. Res je neverjeten igralec. Če odmislimo njega, nam je uspelo omejiti vse ostale igralce. Točkovno smo tudi omejili reprezentanco, ki drugače dosega prek 100 točk. Še vedno so najboljši poleg ZDA. Mi ostajamo skromni in gradimo samozavest na tej zmagi.”

Trdi, da evforije ni

Ob koncu je Scariolo na vprašanje ali je prisotna evforija odgovoril z: “Ne. Vem, da se to kdaj pojavi med mladimi igralci, ampak jaz ne verjamem v to. Pomembno je, da ostanemo mirni. Vedno se lahko igra boljše, vedno se lahko dela boljše. Vedno se delajo napake, če jih iščete, jih boste zmeraj našli. Ampak mislim, da smo danes odigrali res dobro.”

Foto: FIBA/www.fiba.basketball

Sorodne objave