MEMORIAL JERNEJA GORTNARJA, 3. DAN

V nedeljo, 8.9.2019, smo spremljali zaključne boje tri-dnevnega mednarodnega turnirja za članice – Memorial Jerneja Gortnarja.


Kot prve so na parket stopile košarkarice Triglava in Cinkarne Celje, ki so se pomerile v tekmi za 5. mesto. Mlada ekipa Triglava se je z borbeno igro upirala Celjankam, ki so ponovno sestavile ekipo, primerno za evropska tekmovanja. Gostje so opravičile vlogo favoritinj in prišle do zmage s 107:68. Med polčasom tekme sta se na parketu dvorane na Planini predstavili najmlajši selekciji Triglava, dekleta U11 in U13.

Nato smo na delu videli madžarsko ekipo BEAC ter češko ekipo Žabiny Brno. Spremljali smo izenačeno tekmo dveh kvalitetnih ekip, a so vseeno imele nekoliko boljši dan Madžarke, predvsem po zaslugi Dore Szabo, ki je Čehinjam nasula kar 26 točk. BEAC se je na koncu veselil zmage z rezultatom 67:58. Med glavnim odmorom so navijači pozdravili mlade Triglavanke, tokrat ekipi U15 ter U17.

V velikem finalu dveh izjemno močnih evropskih ekip, je ruski Enisey Krasnoyarski z 80:58 ugnal San Martino di Lupari iz sosednje Italije. Za zmago Eniseya sta najbolj zaslužni Kyara Linskens ter Dasha Kolosovskaia, kateri je na koncu pripadel naziv najkoristnejše igralke turnirja. Rusinje pa so tako zmagovalke prvega Memoriala Jerneja Gortnarja.

Tako kakovostnega turnirja v ženski članski košarki Slovenija še ni gostila. Ob vseh teh kvalitetnih tekmah so dogodek popestrile še nagradne igre ter seveda obe plesni skupini: Ladies iz Ljubljane ter Tinča iz Kranja. Upamo in verjamemo, da je turnir vsem ostal v lepem spominu.

Zahvala gre vsem sponzorjem in donatorjem, ki so pomagali, da je bil turnir organiziran in izpeljan na zelo visoki ravni.

Sorodne objave