Sergio Scariolo: “Ekipa z manj talenta mora več truda vložiti v taktiko”

Po odpovedih nekaterih ključnih igralcev iz prejšnjih let, Španija letos na stavnicah ne kotira čisto pri vrhu. Še zmeraj zvedniške zasedbe pa zaradi obilice izkušenj nikakor ne gre odpisati v borbi za medalje.

Pred odhodom na prvenstvu si je izkušeni španski selektor Sergio Scariolo vzel nekaj časa in opravil intervju za časnik AS.


Rekel bi, da bomo letos drugačni. Seveda bomo obdržali stil igre, ki smo ga gradili v preteklih letih, poskusili pa bomo dodati nove stvari, saj je letošnji profil igralcev nekoliko drugačen. Imamo ekipo, ki bo težje dosegala koše iz neizdelanih situacij. Več bo potrebnega gibanja in izkoriščanja priigranega prostora. S tem bomo omogočili tudi lažje zaključke za igralce, ki premorejo manj indvidualne kvalitete” je dejal kot odgovor na izjavo Marca Gasola, da takšne Španije kot bo letošnja še nismo videli.

V zadnjih letih razvila poseben odnos z Marcom Gasolom

Z Marcom pred desetimi leti nisma dobro začela. Leta 2009 sem mu obljubil mesto v začetni peterki skupaj z bratom Pauom. Situacija se je pred prvenstom spremenila in Marc tekem nato ni začenjal. Mislim, da sem je najin odnos skozi leta sodelovanja in z iskrenostjo spremenil. Dolgo časa sem čutil, da mu nekaj dolgujem. S prihodom Marca v Toronto sem postal zadolžen, da osebno poskrbim zanj. Čutil sem, da mi zaupa, jaz pa sem mu vračal sz popolno podporo. Šlo nam je odlično in mislim, da se v takšnih situacijah vez še dodatno okrepi.”

Nobenih zamer do igralcev, ki jih ne bo

“Zame so vsi igralci enakovredni. Mirotić, Ibaka, Rodriguez, Abrines in Abalde so izrazili željo, da letošnjo reprezentančno akcijo izpustijo. Vendar zaradi tega nikakor ni prišlo do zamer, odpovedi se dogajajo vsako leto. Kar se tiče Paua, noben izmed nas se z njim ne more primerjati glede pripadnosti dresu s španskim grbom. Navarro je edini, ki je naredil za Španijo toliko kot on.”

Sorodne objave