Ameriška reprezentanca: “Ljudje nas neupravičeno podcenjujejo”

Po številnih odpovedih v ameriški reprezentanci se je v javnosti izoblikovalo prepričanje, da tokratna reprezentanca po imenih ni nikakršen strah in trepet. Ameriško moštvo bodo namreč sestavljala imena, ki so sicer prepoznavna v ligi NBA, vendar večinoma (še) ne sodijo povsem v vrh svetovne košarke. Igralci, ki sestavljajo zasedbo Gregga Popovicha se s tem seveda ne strinjajo.


Kljub temu, da ZDA še vedno ostaja prva favoritinja prihajajočega mundiala, pa je seznam manjkajočih imen šokanten. James Harden, Kevin Durant, Steph Curry, Lebron James in Kawhi Leonard je zgolj del imen, ki jih tokrat na Kitajskem ne bo. Namesto tega bo selektor Gregg Popovich računal na nekoliko mlajšo in manj izkušeno zasedbo.

Med izbranci je tudi 21-letni Jayson Tatum, član Boston Celticsov, ki je prepričan, da bodo Američani tudi tokrat posegli po zlatu. “Ljudje o naši reprezentanci govorijo, kot da nas je selektor pobral z ulice. Smo NBA igralci. Mislim, da nas ljudje neupravičeno podcenjujejo, a to nas zgolj še bolj žene,” so Tatumovo izjavo prevedli na 24 ur. Tatum je bil pred letom dni drugi na lestvici najboljših novincev, boljši od njega je bil zgolj Ben Simmons. Poleg Tatuma bo glavni adut te osvežene reprezentance Kemba Walker. “Vlogo podcenjevane ekipe pozdravljamo z odprtimi rokami, saj to ustvarja dodatno motivacijo. Veliko igralcev, ki so zdaj del reprezentance, prihajajo z življenjsko zgodbo, ko ljudje niso resno računali na njih,” je kritikom odgovoril Walker.

Američanom bodo v borbi za zlato, glede na napovedu, konkurirali predvsem Srbi, Španci in Francozi. Svetovno prvenstvo se bo pričelo 31. avgusta.

Sorodne objave