Nemanja Bjelica: Igral sem za en drek!

Cela Srbija je pričakovala, da se bodo izbranci Saše Đorđevića iz Kitajske vrnili s tako željeno zlato medaljo okoli vratu, danes pa so Argentinci z všečno igro pokopali srbske sanje.


Po porazu je bilo zelo nazorno vidno razočaranje na obrazih vseh srbskih košarkarjev. Igre, ki jih je krasila v pripravljalnem obdobju in na prvih srečanjih turnirja, ni bilo takrat, ko je bilo to najbolj potrebno. Srbi so slabo odigrali proti Španiji in Argentini, tako v napadu kot v obrambi, stekel pa ni niti met iz razdalje.

Po tekmi je pred medije poleg selektorja sedel tudi eden glavnih nosilcev Nemanja Bjelica, ki je velik del odgovornosti prevzel nase: “Težak poraz… Želim se opravičiti vsem ljudem in državi, ki je verjela v nas. Imeli smo zelo dobro moštvo, ampak veste kako je na takšni turnirjih. Mogoče smo boljši od Argentine, ampak oni so si danes bolj želeli zmage.”

Nismo bili pripravljeni na ta obračun, predsvem psihično. Jaz še posebej, zato nase prevzemam odgovornost. Seveda smo ekipa, ampak sem eden od vodij. Moram reči, da sem igral za en drek, oni pa so si zaslužili zmago.”

V nadaljevanju je že na robu solz dodal: “Za nas lahko rečem le, da smo jeb*** dobra skupina fantov in nismo izgubili, ker bi bili arogantni, ker bi mislili, da smo nekaj posebnega. Enostavno nismo bili psihično pripravljeni na tekmo. Mi igralci. Lahko bi govoril še ure, a ta poraz je zelo težak…”

Odgovoril je tudi na namigovanja, da so bile težave z kemijo v ekipi: “Da spregovorim še o kemiji… Med seboj nismo imeli nobenih težav, če je tako morda izgledalo. Na prvenstvo smo odšli kot ekipa, moramo se tako tudi vrniti. Vem, da to boli. Boli vas, mene, navijače, soigralce… Enostavno, to je takšno tekmovanje, da ne smeš nikogar podcenjevati.”

Foto: FIBA/www.fiba.basketball

Sorodne objave