Kevin Durant končno razkril razloge za odhod iz Warriorsov

Dosedaj so se okrog odhoda Duranta pojavljale številne špekulacije.


Eden od najboljših košarkarjev na svetu Kevin Durant se je letos po treh letih odličnega sodelovanja s Golden State Warriorsi odločil, da jih zapusti in podpiše za Brooklyn Netse.

Zvezdnik letošnjega prestopnega roka je za novi klub tako izbral Netse, kljub temu, da se je v javnosti veliko govorilo, da bo moči združil z LeBronom Jamesom pri LA Lakersih ali pa s Kawhijem Leonardom v LA Clippersih oz. Washingtonu. Bilo je več kot očitno, da so bila prisotna trenja med njim in Draymondom Greenom, ki je že tekom sezone pritiskal nanj, da se naj izjasni o svoji prihodnosti.

Durant je dejal, da se je seveda s težavo odločil, da zapusti Warriorse: “Prišel sem, ker sem želil biti del moštva, del družine in zagotovo sem se počutil sprejetega. Ampak nikoli ne bom eden izmed njih, nisem bil izbran v to ekipo… Steph Curry, izbran na naboru s strani Warriorsov. Andre Igoudala, osvojil prvo finale, prvi naslov. Klay Thompson, izbran v to ekipo. Draymond Green, izbran v to ekipo. In ostali fantje so svoje kariere nekako rehabilitirali tam. Kaj pa jaz? Kaj bom jaz rehabilitiral? Kaj boste naučili mene? Kako lahko spremenite karkoli v mojem košarkarskem življenju? Postal sem že MVP, osvajal sem strelske naslove.”

Sčasom spoznal, da je drugačen

Več časa kot je preteklo, bolj sem se zavedal, da sem enostavno drugačen od ostalih fantov. To ni slaba stvar. Gre le za to, kako sem jaz prišel v ligo. In za povrh, mediji so zmeraj na nas gledali kot “KD in Warriorsi”. Noben me ni nikoli popolnoma sprejel v to ekipo.”

Durant je z Warriorsi osvojil dva šampionska prstana, v obeh primerih pa je bil tudi izbran za najkoristnejšega košarkarja finala. V lanski sezoni si je v finalu huje poškodoval ahilovo tetivo, zaradi česar v tej sezoni najverjetneje sploh ne bo zaigral.

Foto: Guliver/Christian Petersen/Getty Images

Sorodne objave