Evan Fournier: Če izgubimo naslednjo, gremo nazaj v Pariz kot zgube

Evan Fournier in soigralci niso bili preveč pri volji za slavje, kljub zgodovinski zmagi nad ZDA.


Pričakovali bi veliko slavje po francoski zmagi, ampak temu ni bilo tako. Bili so nasmeški na obrazih, toda tudi nepričakovana tišina. In za tem stoji dober razlog. Francija je na svetovnem prvenstvu leta 2014 izločila svoje dolgoletne rivale in gostitelje prvenstva, Špance. A tega se noben ne spomni, saj je nato Srbija Francijo ugnala v polfinalu. 

Toda Evan Fournier in soigralci imajo ta turnir še vedno v mislih: “Zmagali smo v četrtfinalu, toda če izgubimo naslednjo, bomo se vrnili v Pariz kot zgube. To smo videli že leta 2014, ko nas je premagala Srbija. Zmagali smo četrtfinale in se nato sprostili. Zagotov nam bo ta izkušnja pomagala.”

Večji uspeh bo naredil zmago nad ZDA še večjo

Imeli smo nekaj težav z njihovo obrambo, saj so vse prevzemali. Toda vrnili smo se, bili smo psi, ki niso izpustili,” je dejal Fournier, ki je nato še dodal: “Prelahko bi bilo reči, da je odločila samo naša psiha. Na koncu je odločil tudi naš košarkarski IQ, pokazali pa smo tudi jajca.”

S tem se je strinjal tud Nando De Colo: “To je zelo velika zmaga, toda ni še konec. Zato ne slavimo kot zmešani. Še več moramo postoriti.”

Te besede so bile tudi glasba za ušesa dolgoletnega selektorja Vincenta Colleta: “Bili smo veseli, toda v slačilnici smo že govorili o naslednji tekmi. Pred petimi leti smo se srečali z nečim podobnim v četrtfinalu proti Španiji, bili smo zelo veseli, toda v polfinalu je trajalo nato 15 min preden smo začeli igrati. Ne želimo ponoviti te napake. Vemo, da je Argentina izkušena, so ponosni, vajeni takšnih turnirjev in podobnih situacij na svetovnih prvenstvih in olimpijskih igrah. In Scola je že takrat igral.”

 

Foto: FIBA/www.fiba.basketball

Sorodne objave