Cedevita Olimpija prvič v Tivoliju: Zmaga nad Ulmom

Cedevita Olimpija je danes odigrala še eno pripravljalno tekmo, ki je prvič odkar sta se združila dva kluba, potekala v Tivoliju. Na drugi strani je stal Ulm, ki ga je Olimpija porazila z 69-64.


Poleg domačega moštva je bila za gledalce zanimiva tudi gostojoča ekipa. Trener Ulma je namreč Jaka Laković, vrste nemškega moštva pa brani tudi Zoran Dragić.

Po začetnem vodstvu Cedevite Olimpije so se košarkarji Ulma izkazali za trd oreh. V prvi četrtini je bil zanimiv predvsem dvoboj Blažič-Dragić. Blestel je sploh slednji, ki je že takoj dosegel 10 točk, tretjino vsega točkovnega izkupička Ulma v prvi četrtini. Pri Cedeviti Olimpiji se je v prvem delu izakazal Filip Krušlin z dvema trojkama.

V drugo četetino so gostje vstopili s prednostjo 26-18. Vodstvo so zlahka držali večino tretje četrtine. Pri Olimpiji so do izraz prišli predvsem trije Američani, Mcintyre, Hopkins in Boatright.

Polčas so tako zanesljivo dobili košarkarji Ulma in dobro igro prenesli tudi v tretjo četrtino. Kljub temu se je začelo nakazovati, da se Cedevita Olimpija lahko vrne v tekmo, saj so ta del tekme rezultatsko dobili (13-10).

V zadnji četrtini so ponovno zablestele ameriške okrepitve. Po trojki Killiana Hayesa za 64-58 je sicer že kazalo, da bodo Nemci zdržali, a nato v treh minutah do konca, niso več dosegli točke. Na drugi strani je povsem zablestel Mcintyre, ki je dosegel kar 8 zaporednih točk in Cedevito Olimpijo povedel v vodstvo. Na koncu sta s prostimi meti vodstvo povečala Hopkins in Filip Krušlin in ljubljansko občinstvo je pozdravilo prvo domačo zmago, pod novo zgodbo ki jo letos začenja klub.

V domačem moštvu so priložnost dobili vsi košarkarji, z izjemo Petra Vujačića in Roberta Rikića. Prvi strelec Ulma je bil Zoran Dragić s 16 točkami.

Cedevita Olimpija : Ulm 69-64

Krušlin 8, Boatright 11, Hopkins 9, Murić 4, Mulalić 6, Mcintyre 15, Blažič 8, Stipanović 8

Foto: Luka Zavodnik, Pametni mediji, d.o.o.

Avtor: Timotej Prosenc

Sorodne objave