Gregg Popovich: Ni takšne stvari kot so “ostali igralci”

Gregg Popovich in Donovan Mitchell želita, da se ljudje osredotočijo na 12 igralcev, ki so ZDA predstavljali na svetovnem prvenstvu.


Selektor ZDA in 5-kratni prvak lige NBA, Gregg Popovich, po porazu proti Franciji ni želel slišati ničesar o številnih odpovedih, ki so poleti dodobra spremenile njegove prvotne načrte.

Mislim, da je neškodljivo,” je dejal Popovich, kot na vprašanje Donovanu Mitchllu, če bi si želel ob sebi imeti še kakšne druge NBA igralce. “Da nekdo sploh reče nekaj takšnega: ‘Če bi imeli tega in tega igralca’. To je nespoštljivo do Francozov in do vseh ostalih na turnirju. Francija nas je premagala. Ni pomembno, kdo je bil v naši ekipi. Ne bi mogel biti bolj ponosen na teh 12 fantov, ki so žrtvovali vso poletje, da so prišli sem. Nikoli prej niso igrali skupaj. Prišli so na teren in se borili. Za to si zaslužijo pohvalo. Tako kot si Francija lasti vse zasluge za današnjo zmago. Ne gre se za to, da ZDA niso imele ostalih igralcev’. Ni takšne stvari, kot so ‘ostali igralci’. To so fantje, ki so tukaj. Opravili so dobro delo in sem zelo ponosen nanje.”

O tem je spregovoril tudi Mitchell

Če niso prišli sem, je to na njih. Poleg teh igralcev so tudi igralci, ki niso prišli v zaključni izbor, pa so želeli tekmovati. Vem kako se počutim in kako se počutijo oni. Zakaj se ne osredotočite na nas, ki smo bili tukaj? Naše sezone so se končale in sem smo prišli, da bi bili s ‘Popom’ in ostalimi trenerji. Nam ni mar koga ni bilo. Imamo 12 fantov, ki si želijo tekmovati za Ameriko, tako kot ostale države. Ni prijetno, da nekateri iz naše države ne mislijo tako, toda ni nam mar. Želeli smo zastopati ZDA in to smo tudi storili.”

 

Foto: FIBA/www.fiba.basketball

Sorodne objave