Turki po drami “prepustili” zmago Američanom

Vrhunec današnjega tekmovalnega dne je predstavljala tekma med Američani in Turki. Američani so tekmo dobili šele po podaljšku (93-92), potem ko so imeli Turki tekmo praktično že v svojih rokah.


Reprezentanca ZDA si je prvo večjo razliko priigrala v prvi četrtini, ko so bili razpoloženi izza črte 6,75. V drugi četrtini so Turki z mini nizom nadoknadili zaostanek in od takrat naprej smo spremljali izenačeno tekmo.

V zadnji četrtini so imeli Turki vse v svojih rokah, ko so 12 sekund pred koncem tekme vodili za 2 točki. Nato pa so praktično ob zvoku sirene napravili prekršek nad Jaysonom Tatumom, ki je imel na voljo kar tri proste mete. Zadel je dva in Američanom priboril podaljšek.

Podaljšek je znova potekal zelo napeto, reprezentanci sta si stalno izmenjavali vodstvo. Le devet sekund pred koncem tekme so Turki ob prednosti točke (92-91) ukradli žogo, nad Balbayem pa je bila storjena nešportna osebna napaka. Turki so imeli vse v svojih rokah, a živci so odigrali svojo vlogo. Najprej je Balbay zgrešil oba prota meta. Turčija je imela še napad, a po prekršku je bil izza črte prostih metov obakrat nenatančen še Cedi Osman.

Američani so krenili v protinapad in Turki so bili prisiljeni storiti osebno napako nad Khrisom Middlletonom. Ta je ostal zbran in znova povedel varovance Gregga Popovicha v vodstvo. Turkom sta ostali še dve sekundi, a Ilyasova ni uspel zadeti za tri.

Američani so tako prevzeli prvo mesto v skupini.

Sorodne objave