Tim Tomažič bo še naprej igral v Španiji

Tudi svojo drugo sezono v tujini bo Tim Tomažič odigral v Španiji, saj je podpisal za CP La Rodo. 


Svojo športno pot je 19-letni, 199 cm visoki Tomažič pričel pri mariborskemu Braniku. Še pred začetkom srednje šole je zamenjal klub in se preselil k mestnemu tekmecu, takratnemu Maribor Messerju. Po stečaju in klavrnemu koncu mariborskega prvoligaša, je kariero nadaljeval pri ekipi Zlatorog Laško. Že kot mladinec je bil priključen članskemu moštvu, zanj pa v sezoni 2016-17 v prvi ligi odigral tudi 12 tekem. Z dobrimi igrami za Celje v naslednji sezoni si je nato priboril tudi prvi prestop v tujino.

Lani je namreč podpisal za španskega prvoligaša Iberostar Tenerife, od koder je bil posojen k Nauticu Tenerife. Za Nautico je na tekmo povprečno dosegal 9,0 točk, 4,0 skokov in 2,2 podaje. Letos je mladi slovenski branilec naredil še korak naprej. V tej sezoni se bo namreč dokazoval v dresu kluba CP La Roda, ki nastopa v španski ligi LEB Plata (3. španska liga).

Bil je tudi stalni član slovenskih reprezentanc mlajših selekcij, nazadnje je dres z državnim grbom nosil to poletje na evropskem prvenstvu do 20 let, kjer so Slovenci v diviziji A osvojili 11. mesto.

Tim Tomažič, košarkar moštva CP La Roda:

Po lanski dobri sezoni in izkušnji na Kanarskih otokih z moštvom Tenerife, sem se letos za sodelovanje dogovoril s klubom CP La Roda, ki igra v 3. španski ligi. Ocenjujem, da bom tudi v novi sredini pridobil veliko profesionalnih izkušenj in imel možnosti za napredek, kar je za mladega igralca sila pomembno. Veselim se pričetka treningov in nove sezone v tujini,” je za naš portal povedal Tomažič.

Foto: KZS/www.alesfevzer.com

Sorodne objave