Srbija ostala brez boja za medalje

Prvi četrtfinalni boj svetovnega prvenstva na Kitajskem je poskrbel za veliko presenečenje. Favorizirani Srbi, ki so jih nekatere stavnice uvrščale celo na prvo mesto, so zanesljivo izgubili proti Argentini z 97-87.


Da bo tekma izredno težka za srbsko reprezetnanco, je bilo jasno že v prvi četrtini, ko so Argentinci hitro povedli in vodili večino tega igralnega dela. Po trojki super veterana Luisa Scole so južnoameričani pobegnili že na +8, nato pa se je srbska reprezentanca vendarle pobrala. S polaganjem Marka Gudurića so povedli prav ob koncu četrtine, z 22-21. Kljub temu so na prvi odmor z boljšim izkupičkom odšli gavči (25-23).

Tudi druga četrtina je postregla z dokaj izenačeno igro, vseeno pa so bili Argentinci vseskozi v rahli prednosti. Blestela sta predvsem Garino in Vildozo, ki sta Srbe držala na varni razdalji, pomagala ni niti dobra predstava Jokića, ki je v prvem polčasu dosegel 14 točk in 7 skokov.

Dobra igra Argentincev se je nadaljevala tudi v drugem polčasu. Razigrani Campazzo je soigralce zalagal s podajami, ob 18 točkah jih je prispeval kar 12. Prvi strelec gavčev je bil sicer Scola z 20 točkami. Argentina je tekmo zaključila brez drame, čeprav je s trojko dobro minuto pred koncem Bogdanović Srbe približal na -6 (91-85). Kljub temu je bilo to premalo in četa Aleksandra Đorđevića se bo borila za razvrstitev med petim in osmim mestom.

Argentina bo jutri dobila polfinalnega tekmeca, ki bo zmagovalec obračuna med ZDA in Francijo. Agentinci so prvo moštvo v 21. stoletju, ki se je v polfinale uvrstilo brez aktualnih košarkarjev v ligi NBA.

ARGENTINA – SRBIJA (Dongvan)
97:87 (25:23, 29:26, 14:18, 29:20)
Scola 20, Campazzo 18, 12 podaj, 6 skokov, Garino15, Deck 13; Bogdanović 21, Bjelica 18, Jokić 16, 10 skokov, 5 podaj.

Sorodne objave