Šentjur pripeljal občasnega slovenskega reprezentanta

Včeraj so iz vrst Šentjurja sporočili, da bo v prihodnji sezoni njihov dres nosil tudi Jakob Čebašek.


Svojo športno kariero je 28-letni Jakob Čebašek pričel pri ljubljanskih Parkljih. Po zapletih z odhodom iz kluba, ki so se morali reševati celo na sodišču, je 2 leti lahko le treniral brez kluba. V sezoni 2014-15 je tako le dočakal novo priložnost pri Maribor Nova KBM. Sezono je po finančnih težavah končal pri šoštanjski Elektri, pred odhodom v tujino pa zaigral še za Zlatorog Laško in Hopse iz Polzele. Ravno v dresu slednjih je odigral svojo najboljšo sezono v Sloveniji. Na tekmo je takrat povprečno dosegal 14,2 točk, 8,6 skokov in 2,2 podaje. Ob koncu je tudi osvojil prestižno nagrado za najkoristnejšega posameznika rednega dela državnega prvenstva.

Sledil je odhod v tujino, saj je v sezoni 2017-18 okrepil belgijskega prvoligaša Liege Basket. V Belgiji je zaigral še za Kangoeroes Basket Mechelen, sredi lanskega sezona pa se je priključil Sixt Primorski. Z njimi je nato osvojil državno prvenstvo, pokal in ligo ABA 2.

V letošnji sezoni bomo tako 200 cm visokega krilnega košarkarja znova gledali na slovenskih parketih, to pa bo že njegov sedmi slovenski prvoligaški klub.

Čebašek je bil tudi stalni član slovenskih reprezentanc mlajših kategorij, po dobrih igrah v zadnjih sezonah pa je dočakal priložnost tudi v članski izbrani vrsti. Dres s slovenskim grbom je tako nosil v zadnjih kvalifikacijah za trenutno odvijajoče se svetovno prvenstvo.

Sorodne objave