Ricky Rubio: “Čutim, da bo to moje prvenstvo”

Katalonec se je v pogovoru za španski časnik As dotaknil svojih začetkov, jasno pa je nakazal tudi, da je pripravljen voditi špansko izbrano vrsto na letošnjem prvenstvu.


28-letnik je veljal za enega največjih španskih talentov, vsekakor pa za igralca, ki je zablestel kot najmlajši med množico izjemnih Špancev. V španski prvi ligi je debitiral že pri rosnih 14. letih v dresu Juventuta: “Že takrat sem vedel, da obožujem košarko in da sem nekaj posebnega, vse stvari so se odvijale v moj prid, igral sem s starejšimi. Ampak nikoli ne veš kaj se bo zgodilo, saj se nekateri razvijejo kasneje. Vsak gre po drugačni poti skozi kariero. Resnica pa je, da se že od otroštva odlično počutil na igrišču. Bilo je drugače od tega, kar sem doživljal kasneje.”

Scariolo mu popolnoma zaupa

Že nekaj let španski selektor Sergio Scariolo govori, da je Ricky Rubio njegova prva izbira na mestu organizatorja igre. Toda glede na letošnje okrnjeno moštvo, se poraja občutek, da bo letos moral pokazati še več. Na to Rubio odgovarja z: “Mislim, da bomo vsi morali pokazati nekaj več. Nekateri med nami smo del tega že več let in vemo, kako vse skupaj izgleda. Trenutno sem v najboljšem fizičnem in mentalnem stanju. Trdo sem delal, da sem prišel do tega. Kljub temu, da nam lahko gre dobro ali slabo, je treba opraviti to kar se od tebe zahteva.”

ZDA imajo mlade in ambiciozne igralce

Dotaknil se je tudi najbolj vroče teme, reprezentance ZDA, kjer igra tudi njegov zdaj že bivši soigralec Donovan Mitchell: “Edina stvar, ki je ta ekipa ne premore, so izkušnje iz reprezentančne košarke. Imajo ogromno talenta. Fizično so pred vsemi in imajo mlade, ambiciozne igralce. Res pa je, da mednarodne izkušnje pomenijo dosti. Tisti izmed nas, ki smo okusili tako ligo NBA kot velika prvenstva, vemo da je marsikaj drugače. To jih morda dela negotove, toda res premorejo veliko kvalitete.”

Ob koncu je odgovoril še na vprašanje, ali čuti da mora to biti njegovo prvenstvo: “Seveda, definitivno. Glede tega ne mislim razpredati na široko, saj je nekaj kar enostavno čutim.”

Foto: ChemaDiaz/as.com

Sorodne objave