Jeremy Lin odhaja na Kitajsko

Po tem, ko Jeremy Lin to poletje v ligi NBA ni mogel najti novega kluba, je ameriški branilec podpisal za Beijing Duckse.


V izjavi za javnost je klub sporočil, da skupaj z ligo še vedno urejajo vso potrebno dokumentacijo, Jeremy Lin pa je na svojem Instagram profilu sledilcem sporočil, da je bil privilegij zastopati Azijce na NBA nivoju, obenem pa čestital mlajšemu bratu. Joe Lin je namreč podaljšal pogodbo z Fubon Bravesi, ki nastopajo v tajvanski ligi.

https://www.instagram.com/p/B1q05GHAloD/?utm_source=ig_web_copy_link

Obnorel je svet

Lin, ki je prejšnji petek dopolnil 31 let, je avtor enega izmed najprepoznavnejših obdobij v zgodovini New York Knicksov. “Linsanity”, kot je bilo to obdobje poimenovano, je popolnoma obnorel košarkarske navijače februarja in marca leta 2012. Takrat je Lin Knickse s serijo neverjetnih tekem vrnil v boj za končnico. V naslednjih letih mu ni uspelo izpolniti pričakovanj, ki jih je med oboževalci ustvaril zaradi teh iger, vseeno pa je bil soliden igralec, kadar je bil zdrav. V tem času se je preizkusil še v dresu Rocketsov, Lakersov, Hornetsov, Netsov in Hawksov, ki so februarja z njim prekinili pogodbo. Kot prostega igralca ga je podpisalo moštvo Toronto Raptorsev, s katerim je osvojil naslov prvaka lige NBA.

Poskušal bo oživiti kariero

Lin v zadnjih sezonah lige NBA ni imel ključne vloge v moštvih za katere je nastopal, zdaj pa bo kariero poizkušal oživiti v ekipi, za katero je blestel Stephon Marbury.

Ob podpisu je spregovoril tudi predsednik kluba Qin Xiaowen: ” Prihod Jeremya v ekipo Beijing Ducks kaže na njegovo zaupanje v nas, obenem pa tudi predstavlja veliko čast. Iskreno ga pozdravljamo med nami.

Sorodne objave