Luis Scola: Ta ekipa me spominja na našo zlato generacijo

Kljub temu da šteje 39 let, Luis Scola še vedno dominira nasprotnikove centerske linije na najvišjem nivoju.


Argentina se je uvrstila v finale svetovnega prvenstva. Za zmago nad Francijo v petkovem polfinalu gre levji delež pripisati Luisu Scolaju. 39-letni krilni center, ki na tem prvenstvu precej minut odigra tudi na položaju centra, je proti Franciji tako zbral 28 točk in 13 skokov v nekaj več kot 34. minutah igre.

Pred dvema letoma sem nekaj izjavil,” se je po tekmi spominjal Scola. “Ta ekipa me spominja na zlato generacijo iz let 1999 in 2000. Veliko ljudi me je gledalo, kot da sem nor. Danes, nisem tako nor. Smo v istem položaju kot leta 2002.”

Ja, všeč mi je, ampak to zanikam. Rad igram, počnem stvari na terenu,” je dodal na to, ali rad deli izkušnje mlajšim soigralcem. “Čutim, da še zmorem. Počutim se neprijetno, ko mi govorijo kaj lahko prinesem v slačilnico, na klopi. Prišel sem, da igram. Bližam se notranjemu konfliktu. Zelo rad igram in to bi rad še naprej počel.”

Gre vsekakor za enega izmed najboljših neameriških krilnih centrov, vsaj kar se tiče mednarodnega nivoja. Že pred daljnimi petnajstimi leti je kot nosilec z Argentino osvojil zlato medaljo na olimpijskih igrah v Atenah. Tudi na tem turnirju ni razočaral v indvidualnih dvobojih, saj je v polfinalu nadigral enega najboljših centrov Rudya Goberta, že v četrtfinalu pa se je zelo enakovredno postavil po robu še enemu zvezdniku, Nikoli Jokiću.

Foto: FIBA/www.fiba.basketball

Sorodne objave