Košarka 3×3: Mladinska reprezentanca Slovenije v Mongolijo po medaljo

Ljubljana – Slovenska moška reprezentanca v košarki 3×3 do 18 let se je danes odpravila na mladinsko svetovno prvenstvo v Ulan Bator. Naši fantje bodov Mongoliji nastopili v skupini A, kjer se bodo pomerili z reprezentancami Kitajske, Italije, Jordanije in Turčije. Vse tekme Slovenije bo moč spremljati v spletnem prenosu.


Slovenija je v košarki 3×3 v samem svetovnem vrhu. Reprezentanca do osemnajst let je leta 2017 na svetovnem prvenstvu dosegla odlično 3. mesto, prav tako so bronasto medaljo osvojili
tudi lani na mladinskih olimpijskih igrah, kar
pred letošnjo sezono mednarodnih tekmovanj postavlja visoke cilje. Prva priložnost za našo mlado reprezentanco bo prihajajoče svetovno prvenstvo v Mongoliji, Slovenijo pa bodo na tekmovanju zastopali;
Bine Prepelič, Marko Karan, Primož Kmetič in Rok Nemanič.

“Fantje so dobre volje in dobro pripravljeni. Verjamem, da bomo na svetovnem prvenstvu uspešni, prvi cilj je seveda priti iz skupine, kar ne bo lahko saj so ekipe zelo neugodne.
Pred nami pa je velika obveza glede na pretekla prvenstva, na zadnjih dveh smo odvojili bron. Mi bomo šli iz tekme v tekmo, čas pa bo pokazal svoje,”
je bil pred odhodom na prvenstvo optimističen selektor Matic Vidic.

URNIK TEKEM (po slovenskem času):

Torek, 4. junij

07:40 SLOVENIJA : TURČIJA
09:10 SLOVENIJA : KITAJSKA

Četrtek, 6. junij

09:10 SLOVENIJA : ITALIJA
10:40 SLOVENIJA : JORDANIJA

Foto: KZS/www.alesfever.com

Sorodne objave