Antetokounmpo: “Ne strinjam se, da Luka nima atletskih sposobnosti”

Soigralec Luke Dončića pri Dallas Mavericksih, Kostas Antetokounmpo je za spletni portal Eurohoops spregovoril o svojem bratu Giannisu in grški reprezentanci, Dirku Nowitzkem in Dončiću.


21-letni Grk nigerijskih korenin je po mnenju košarkarskih analitikov velik potencial Dallasa. Večjo medijsko pozornost mu je prinesel tudi preboj starejšega brata Giannisa, ki že spada med najboljše igralce v ligi NBA. “Giannis nam pomeni ogromno. Niti pojasniti ne morem na kakšen način je spremenil naša življenja. Naklonjeni so mu navijači po vsem svetu, pa kljub temu ostaja skromen. V Milwaukeeju ljudje vedno pokažejo, da imajo radi njega, njegove brate in mamo. Hvaležem sem jim za to naklonjenost naši družini. Brez njih nas ne bi bilo tu, kjer smo sedaj,” je v intervjuju povedal Kostas, ki je tudi izrazil željo, da bi v prihodnosti skupaj z brati zaigral za grško reprezentanco.

Dodatknil se je tudi legendarnega Dirka Nowitzkega, čigar zadnji sezoni je v Dallasu osebno prisostvoval. “Dirkova strast do košarke je bila nekaj posebnega. Trdo je delal tako v obrambi, kot v napadu. Pri njegovih letih bi človek pričakoval, da bo utrujen in počasen, vendar nič od tega ni držalo. Ob svojem slovesu je jokal. Vsi v Dallasu ga obožujejo.”

Na dušo je popihal tudi Luki Dončiću, ki je v letošnji sezoni prav gotovo postal prvi obraz Dallasa. “Dončić je eden izmed najbolj talentiranih igralcev kar sem jih videl. Od 15 leta je igral v Real Madridu, kar mu je dalo neprecenljive izkušnje. Je taktično dovršen in razume košarko. Njegov talent je skoraj zaskrbljujoč. Sčasoma bo postal še boljši. Ne strinjam se, da Luka nima atletskih sposobnosti, hiter je. Sicer ne tako hiter kot Dennis Smith Jr., a s tem ni nič narobe,” je argument o Lukovi domenvni “neatletskosti” ovrgel Kostas.

Grk si nadeja, da bo v najkrajšem možnem času tudi sam pomemben član pomlajenega moštva v Dallasu.

Avtor: Timotej Prosenc

Sorodne objave