Liga Nova KBM: Derbi v Domžalah v znamenju Movembra

V 9. kolu Lige Nova KBM bomo spremljali prvi derbi sezone, Kansai Helios Domžale bo gostil Krko. V petek bo v Škofji Loki gostoval Šentjur, v soboto pa sta na sporedu dva obračuna. Zaključno srečanje kola bo odigrano v Šenčurju, kjer bodo gostovali Hopsi.


V domžalski dvorani bo na sporedu prvi letošnji dvoboj med Kansai Helios Domžalami in Krko, tekma pa bo potekala v znamenju Movembra. Ena takih je bila tudi lanska tekma v podporo organizaciji Evropa Donna, ki skrbi za osveščanje, o raku dojk in rodil.

Na tekmi s Krko so na ta način napolnili dvorano in pripravili pravi spektakel, kar želijo ponoviti tudi letos. Skupaj z organizacijo OnkoMan bodo osvetlili tematiko zdravja moških. Rak prostate, rak na modih in ostale tegobe, ki so vse prevečkrat tabuizirane in zapostavljene.

Motu »Bodi z nami v dvorani!« se tokrat pridružuje moto »Dej preglej se!« Ne bo se vam treba pregledati v dvorani, prav pa je, da pridete in podprete dober namen dogodka ter uživate v košarkarskem derbiju.

Domžalčani bodo pripravili tudi bogat spremljevalni program s plesnimi nastopi in nagradnimi igrami, v goste znova prihaja Godba Domžale.

Domžalski košarkarji bodo gotovo želeli prekiniti niz dveh zaporednih porazov, medtem ko bo vodilna Krka lovila še osmo v nizu.

Košarkarji LTH Castings bodo proti Šentjurju lovili še četrto zaporedno prvenstveno zmago. Ločani so z odličnimi predstavami na zadnjih prvenstvenih tekmah skočili na drugo mesto prvenstvene lestvice (košarkarji Kansai Helios Domžal so odigrali tekmo manj), z razmerjem zmag in porazov 5-3.

Šentjur bo v Škofji Loki iskal pot do pete prvenstvene zmage, na zadnjih treh tekmah pa so varovanci Petra Markovinoviča priznali premoč nasprotniku.

Prvo sobotno srečanje bo odigrano v Rogaški Slatini, kjer gostuje kranjski ECE Triglav. Košarkarji Rogaške so po zmagah nad Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur in Kansai Helios Domžalami, doživeli poraz na Polzeli.

Kranjčani so na uvodnih treh tekmah zabeležili dve zmagi, v nadaljevanju pa nanizali štiri poraze, negativni niz bodo varovanci Danijela Radosavljevića poskusili prekiniti v Rogaški Slatini.

V soboto zvečer se bosta v Podčetrtku pomerili ekipi Terme Olimia Podčetrtka in ljubljanske Ilirije. Podčetrtani bodo po uspešnem gostovanju v Kranju, v domači dvorani lovili tretjo prvenstveno zmago. Ilirija je trenutno pri polovičnem uspehu štirih zmag in štirih porazov. V prejšnjem kolu so varovanci Stipeta Modrića zabeležili domači poraz, na Kodeljevem je slavil LTH Castings.

Zadnji obračun devetega kola bo odigran v Šenčurju, kjer se bodo varovanci Miljana Pavkovića pomerili s Hopsi. Košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčur so vknjižili dve zmagi v nizu, tako kot Hopsi s Polzele. GGD Šenčur trenutno šteje štiri zmage, medtem ko so Hopsi pri dveh.

Sorodne objave