Francija po preobratu do bronaste medalje!

Francija slavi! Po zaostanku že petnajstih točk so se vrnili v igro in osvojili bronasto medaljo na svetovnem prvenstvu.


V uvodnih minutah smo videli zelo malo košev, edini razpoloženi igralec pa je bil Patty Mills, ki je v 6. minuti srečanja dosegel že svojo osmo točko ob izidu 10:4. Prva četrtina se je končala s 16:11 v korist Avstralije, Francija pa bi ostala pri enomestnem številu točk, če ne bi ob zvoku sirene trojko zadel Nando De Colo.

Tudi v drugi četrtini nobeni ekipi ni stekla igra v napadu. Avstralci so se znova nekoliko odlepili (7 točk prednosti), a je nato Evan Fournier zadel tri proste mete za 18:22. Do polčasa so nato Avstralci znova stopili na plin in na odmor odšli s prednostjo devetih točk (30:21). Francozi so v prvem polčasu iz igre metali le 25%!

Že po treh minutah igre v drugem polčasu so Avstralci po dveh zaporednih koših ob prekršku razliko še povišali na 15 točk. V tem trenutku se je kot v polfinalu že zdelo, da ima Avstralija vse v svojih rokah, a na sceno je stopil Nicolas Batum. Najprej je zadel trojko za 32:42, nato pa nanizal še tri podaje, eno blokado, ki je vodila v protinapad in eno ukradeno žogo. Rezultat na semaforju je bil kar naenkrat le 42:44 v korist Avstralije, Batum pa je imel še celo met za izenačenje.

Francozi so tudi zadnjo četrtino nadaljevali v tem slogu, saj je Nando De Colo zaporedoma dosegel osem točk za vodstvo s 50:46. Avstralci so odgovorili s serijo 6:0, prvič po prvi četrtini pa je točke znova dosegel Mills. Na to serijo je odgovoril Andrew Albicy tri minute pred koncem, ki je vrnil z dvema trojkama (58:56). V živčnem zaključku sta obe ekipi zapravili nekaj napadov, dobro minuto pred koncem pa je novo trojko zadel Albicy za 63:56. Avstralija se ni predala in Mills je s trojko 38 sekund pred koncem prednost zmanjšal na pet točk (64:59), a je odgovor Fournier s polaganjem po lepi podaji Batuma. Avstralci so zapravili naslednji napad, po enem zadetem prostem Batuma pa v naslednjem napadu žogo izgubili in tekma je bila odločena.

Pri Franciji sta bila strelsko najbolj razpoložena De Colo z 19 točkami in Fournier s 17, v odločilnih trenutkih pa sta blestela predvsem Albicy in Batum. Pri Avstraliji je 17 točkam, 5 skokov in 3 podaje dodal Joe Ingles, a je po odlični prvi četrtini razočaral Mills, ki se je na koncu ustavil pri 15 točkah.

FRANCIJA : AVSTRALIJA 67:59 (11:16, 10:14, 21:16, 25:13)

De Colo 19, Fournier 16; Ingles 17, Mills 15.

Foto: FIBA/www.fiba.basketball

Sorodne objave