Čehi razbili Brazilce in v zadnjem krogu sami odločajo o svoji usodi

V skupini K je bilo odigrano prvo srečanje med Češko in Brazilijo, presenetljivo pa so visoko slavili Čehi z 93:71.


Po presenetljivi zmagi nad Turčijo s katero so si zagotovili napredovanje, so zdaj Čehi ugnali še Brazilce. V Shenzhenu so povedli že v prvi minuti srečanja, vodstva pa do konca več niso izpustili iz rok.

Ob polčasu je razlika znašala 13 točk, že takoj po prihodu iz slačilnice pa so Čehi v 23. minuti po košu Jaromirja Bohacika razliko povečali na 20 točk. Brazilija je v drugem polčasu delovala zelo neubogljeno, brazilski selektor Aleksandar Petrović je poskusil s številnimi menjavami, vendar mu tekme ni uspelo obrniti v svoj prid. V nadaljevanju sta oba selektorja priložnost ponudila vsem košarkarjem.

Pri Čehih so kar štirje košarkarji dosegli dvomestno število točk. Največ, 20, jih je nasul Tomaš Satoransky, k temu pa je dodal še 9 podaj. Ondrej Balvin je dodal 15 točk, blestel pa je tudi v skoku in dominiral pod obema obročema. Pri poražencih je 12 točk dosegel Vitor Benite, po 11 pa sta jih dodala Leandrinho Barbosa in Marcelinho Huertas.

Odločalo se bo v zadnjem krogu

Ko je že vse kazalo, da bo Brazilija po odlični igri in tesni zmagi nad Grčijo za napredovanje potrebovala morala “le” premagati Češko, se je sedaj situacija precej zapletla. Pred zadnjim krogom so tako v najboljšem položaju Čehi, ki bi se z zmago nad Grki (oz. porazom za 11 ali manj točk v primeru današnjega poraza Grkov proti ZDA) že na svojem prvem svetovnem prvenstvu uvrstili med 8 najboljših reprezentanc sveta. Pred zgodovinsko priložnostjo češko javnost zdaj skrbi predvsem poškodba Blaka Schilba, ki si je v 3. četrtini nesrečno zvil gleženj.

ČEŠKA : BRAZILIJA 93:71 (20:18, 25:16, 20:14, 28:25)

Satoransky 20, Balvin 15, Auda 14, Bohacik 12; Benite 12, Barbosa 11, Huertas 11.

Foto: FIBA/www.fiba.basketball

Sorodne objave