Bogdan Bogdanović obljublja: Niti ene tekme ne bomo izgubili

Srbija je tudi včeraj povozila nasprotnika, saj je dobila še četrto srečanje na Kitajskem, z 90:47 so premagali Portoriko.


Po zmagi je z nasmeškom na obrazu pred novinarje stopil ljubljenec občinstva Bogdan Bogdanović: “Za nas se sedaj začenja turnir. Znova. Ne bomo izgubili niti ene tekme, to nam je glavno. Tako razmišljamo.” Dodal je tudi, da Srbija zaenkrat vse izvaja v skladu z načrtovanim pred prvenstvom.

Sledi tekma s Španci za boljše izhodišče

Po gladki zmagi nad Portorikom zdaj Srbe čakajo Španci, s katerimi se bomo pomerili za prvo mesto v skupini J. Ker so Srbi do sedaj tekme dobivali s povprečno razliko kar 40 točk, morda deluje, da niti ne igrajo na polno. Na to Bogdanović odgovarja: “Vedno je prostora za napredek, a vsako tekmo igramo na polno in damo od sebe vse. Brez kalkulacij.”

V smehu je pokomentiral tudi dejstvo, da do sedaj še niso rabili igrati tesnih končnic: “To vnaša nekaj nervoze, malo je tudi nerodno, ker mora trener zelo paziti, kako razporedi minutažo. Ampak to so dobri rezultati za nas, lahko smo se tudi odpočili. Zdaj se začenja turnir, znova. Ko pridemo na teren dve uri pred tekmo imamo že plan in tako tudi igramo. Imamo res veliko igralcev, ki lahko indvidualno pridejo do koša in to je zagotovo prednost v primerjavi s prejšnjimi leti, ampak ekipna igra je tista, ki nas krasi.”

Divac mu je naročil zlato medaljo

Pred prvenstvom je Srbom srečo zaželel tudi Vlade Divac,, reprezentanti pa so seveda zdaj čestitali njemu ob sprejetju v košarkarsko hišo slavnih. Na izjavo, da mu je Divac, ki je generalni menedžer Sacramento Kingsov, za katere igra tudi Bogdanović, naročil naj mu prinese zlato medaljo, je znova v smehu odgovoril: “To je rekel vam. Ne verjamem medijem.”

Foto: FIBA/www.fiba.basketball

Sorodne objave