Aco Petrović: Že šest mesecev vem kako se ustavi Giannisa

Brazilski selektor Aleksandar “Aco” Petrović je imel načrt, kako ustaviti Giannisa Antetokounmpa, Alex Garcia pa ga je do potankosti izpolnil. 


Brazilija je včeraj po dramatični končnici zabeležila tesno zmago proti Grčiji in se uvrstila v nadaljevanje tekmovanja. Selektor Aleksandar Petrović, starejši brat žal že pokojnega Dražena Petrovića, je bil izjemno ponosen na svoje varovance, še posebej na 39-letnega Alexa Garcio, ki je odigral odlično obrambo na Giannisu Antetokounmpu. Po tekmi je evforično dejal: “Zakaj je ta šport tako čudovit? Na nasprotni strani je bil igralec, ki je pri 24. letih postal MVP in kdo ga je ustavil? 40-letni mož, ki mu je izprašil rit. To je košarka!

Omenil je tudi, da se je veliko bolj bal kaj lahko storita Kostas Sloukas in Georgios Printezis: “Pokazali smo, da imamo precej igralcev, ki lahko ustavijo Antetokounmpa. Toda pred tekmo sta nas veliko bolj zaposlila Sloukas in Printezis, kar se je videlo tudi na terenu. Ko sem se pripravljal na tekmo so ljudje govorili in se spraševali, kako ustaviti Antetokounmpa. Že šest mesecev, vse od polfinala med Torontom in Milwaukeejem, sem imel v glavi, kako ga ustaviti. Probleme sta nam nocoj povzročala Sloukas in Printezis.

 

Foto: FIBA/www.fiba.basketball

 

Sorodne objave