Prvi poraz Cedevite Olimpije na pripravljanih tekmah

Cedevita Olimpija je odigrala drugo pripravljalno tekmo. V kranjskogorski dvorani Vitranc jim je nasproti stalo moštvo Nižni Novgorod. Rusi so slavili s tesnim rezultatom 61-65.


Obračun je bil težak, s poudarkom predvsem na igri v obrambi. Rusi so si zmago priborili v samih izdihljajih tekme. Obema moštvoma se je sicer poznalo, da sta še v sklopu priprav in, da so noge še težke. Najboljši strelec Ljubljančanov je bil Jaka Blažič s 16 točkami, po osem sta jih prispevala Mirko Mulalić in Codi Miller-McInytre.

“Prikazali smo slabo in nervozno predstavo. Morda sta do izraza prišla dva prosta dneva, ki so ju igralci dobili po tem, ko smo se vrnili z Rogle. Videlo se je, da so željni tekmovanja, pretiravali so z individualnimi akcijami in posledično nismo uspeli vzpostaviti igro, ki smo si jo želeli. Toda dobro je, da so se te zadeve zgodile zdaj, saj nam lahko pokažejo smernice, v katero smer se moramo obrniti. Ekipi Nižnega Novgoroda je manjkalo kar nekaj igralcev, a so bili nasprotniki po meri za to obdobje v pripravah. Pokazali so se kot pametnejši in boljši, mi pa moramo biti na prihodnjih tekmah bolj osredotočeni na zadeve, ki jih nismo počeli pravilno, a hkrati moramo poskrbeti, da naša igra izgleda bolje,” je po porazu za spletno stran Cedevite Olimpije povedal Slaven Rimac.

Moštvo Cedevite Olimpije se sedaj seli v Sarajevo, kjer se bodo v petek že pomerili s turškim Gaziantepom. Na močnem sarajevskem turnirju se bodo Ljubljančani pomerili tudi s Clujem in Budućnostjo.

Foto: KK Cedevita Olimpija

Sorodne objave