Zvezdnik Real Madrida igra zadnjo sezono?

Jaycee Carroll, glede na komentarje njegove žene Baylee, preživlja zadnje leto v Real Madridu. Na vpraševanje oboževalca na njenem Instagram profilu, ki ga je zanimalo koliko časa bo Carroll še preživel v španski prestolnici, je namreč odgovorila: “Samo še to leto”.


Na ta način je Baylee zgolj potrdila govorice, ki so se pojavljale že nekaj časa. 36-letni Carroll, ki je del kariere preigral tudi z Luko Dončićem je namreč že v zrelih igralskih letih in čeprav je pri 36 letih še vedno pomemben člen Madridčanov, pa se mu pogodba izteče junija 2020. Zaenkrat v medijih še ni informacije ali bo slovo od Reala pomenilo tudi dokončen zaključek Carrollove kariere.

Slednja je bila vsekakor več kot uspešna. V dobrih osmih letih pri Real Madridu je Američan, ki nastopa tudi za reprezentanco Azerbajdžana dvakrat osvojil Evroligo (2015, 2018), petkrat pa se je veselil tudi naslova španskega prvaka (2013, 2015, 2016, 2018, 2019). Leta 2011 je bil imenovan tudi v najboljše moštvo španskega prvenstva. Pred tem je Carroll igral še za italijanski Teramo Basket in Gran Canario.

Njegova glavna odlika so sicer izjemne “šuterske” lastnosti, ne slovi pa kot velik atlet, kar je verjetno tudi eden izmed razlogov, da leta 2008 ni bil izbran na naboru lige NBA. Še en primer košarkarja katerega slog vsekakor bolj ustreza evropskemu načinu igranja košarke, kjer je tudi dobil status zvezdnika.

Avtor: Timotej Prosenc

FOTO: Eurohoops

Sorodne objave