Blaž Mešiček izkoristil daljšo minutažo in bil najboljši posameznik Mege

Mega Bemax je izgubila na gostovanju pri Krki (74-69), Slovence pa lahko poleg zmage Dolenjcev veseli tudi dobra predstava Blaža Mešička. 22-letnik, ki do obračuna s Krko v dresu Mege sploh še ni vpisal točk v ligi ABA, je bil tokrat statistično izredno učinkovit in tudi najboljši posameznik srbskega moštva.


Mešiček je dosegel indeks 18, s 15 točkami, 8 skoki in 3 asistencami pa je bil prvi strelec Mege, in skupaj s Paolom Marinellijem tudi srečanja. Z dvema trojkama se je izkazal zlasti v drugi četrtini, ko je Mega še držala korak s Krko. Ob tem velja poudariti, da Mešiček na treh srečanjih v ABA ligi sploh ni igral, na preostalih dveh pa je na parketu prebil le dobrih 12, oziroma 13 minut. Očitno se je glavni trener Dejan Milojević glede na slabe predstave Mege odločil za nekatere drugačne poteze, saj je Mešiček tokrat igral kar 34 minut. Spremembe pri Megi so vsekakor nujne, saj mlada zasedba zaseda šele 10. mesto ABA lige, imajo pa tudi najslabše razmerje med prejetimi in danimi koši (-79).

Morebitna dobra forma Blaža Mešička bi lahko sčasoma postala pomembna tudi za slovensko reprezentanco, ki se okrepitve na položaju strelca vsekakor ne bi branila. 197 cm visoki Grosupeljčan je košarko sicer pričel igrati v domačem LOGU, nato pa se je podal k takratni Union Olimpiji. Potem, ko je bil posojen v Škofjo Loko in po avanturi pri italijanskemu klubu Enel Basket Brindisi, se je poleti leta 2018 znova vrnil v Ljubljano, k Petrol Olimpiji, vendar tam znova ni ostal dolgo. Del lanske sezona je znova prebil v Italiji, nato pa je letos podpisal za Mego Bemax.

Pri Megi igra še en Slovenec, Jurij Macura, ki je proti Krki vpisal 4 točke in 3 skoke.

Avtor: Timotej Prosenc

FOTO: www.alesfevzer.com

Sorodne objave