Krka do tretje letošnje zmage

Vladimir Anzulović, novi trener Krke je z zmago otvoril svoje drugo obdobje na klopi Novomeščanov. Krka je v dvorani Leona Štuklja s 74-69 ugnala Mego Bemax. 


Za košarkarje Krke je bila ključna predvsem prevlada v tretji četrtini, ki so jo dobili z 20-15. V prvih 5 minutah tega igralnega dela jim sicer ni kazalo preveč dobro, saj je Mega po košu Nikole Tanaskovića celo povedla (49-51), nato pa so domači dosegli delni izid 13-0. Na zadnji predah so odšli s prednostjo 62-53, kar je na koncu tudi zadostovalo za končno zmago.

Mega je bila sicer še nevarna, v zadnjih dveh minutah so gostje dosegli 9 zaporednih točk, a Krke več niso mogli ujeti. Dolenjci so se tokrat lahko pohvalili z razpoloženo klopjo, saj sta Paolo Marinelli (15 točk, 2 skoka, 3 asistence) in Dalibor Đapa (14 točk, 5 skokov, 1 asistenca) k zmagi prispevala največ. Izpostaviti gre še Marka Jošila, ki je ob 12 točkah ujel kar 8 žog, dobro predstavo pa je prikazal tudi ameriški organizator igre Glenn Cosey, ki je prispeval 12 točk, 3 skoke in 3 podaje.

Najvidnejši posameznik Mege je bil Blaž Mesiček, mladi Slovenec je 15 točkam dodal 8 skokov in 3 podaje. 10 igralnih minut je dobil tudi Jurij Macura, ki je zbral 4 točke.

Krka tako po šestih kolih ohranja polovičen izkupiček, ima 3 zmage in 3 poraze. V naslednjem krogu jih čaka gostovanje v Zagrebu.

 

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

 

Avtor: Timotej Prosenc

FOTO: Krka/Drago Perko/kosarka.si

Sorodne objave