Zvezdnik lige NBA zasačen z marihuano

D’Angelo Russell, zvezdnik Brooklyn Netsov je bil na letališču La Guardia v New Yorku ujet s 50 grami marihuane. Novico so sporočili tamkajšnji organi pregona, Russell pa naj bi marihuano skrival v dvojnem dnu pločevinke z brezalkoholno pijačo.


D’Angelo Russell naj bi bil namenjen na obisk k svojim staršem v Louisville. Pri standardnem letališkem pregledu osebne prtljage so oblasti na rentgenskem posnetku opazile sumljivo vsebino na dnu pločevinke z ledenim čajem. Izkazalo se je, da gre za 50 gramov marihuane, ki jih je Russell poskušal pretihotapiti na letalo.

Zvezdnik Netsov jo bo to pot sicer ušel nekaznovan, saj mora biti po pravilih lige NBA igralec trikrat zasačen pri posesti tovrstnih substanc, da mu vodstvo lige izreče suspenz. V primeru priznanja krivde ga čaka zgolj obvezna udeležitev tečaja o škodljivosti uporabe droge. V ZDA na sploh velja veliko neskladje v pravilih pri uporabi marihuane in nič drugače ni v košarki. Kar osem franšiz lige NBA prihaja iz zveznih držav, ki uporabo marihuane dovoljujejo, sama liga pa jo zaenkrat prepoveduje. Pri Brooklyn Netsih so že sporočili, da še preverjajo dejstva in zbirajo informacije.

Za 23-letnim Russellom je sicer najuspešnejša sezona v ligi NBA, kjer je letos v povprečju dosegal 21,1 točke in 7 asistenc na tekmo. Z Brooklyn Netsi se je tudi uvrstil v končnico, kjer pa je bila v prvem krogu premočna Philadelphia, ki je Newyorčane izločila s skupnim izidom 4-1.

Avtor: Timotej Prosenc

Sorodne objave