Liga Nova KBM: Sixt Primorska ekspresno do polfinala

Košarkarji Sixt Primorske so se že po dveh tekmah uvrstili v polfinale slovenskega državnega prvenstva. Še drugič zapored so bili boljši od Zlatoroga iz Laškega, tudi tokrat pa je končna razlika znašala več kot 20 točk. Prvo tekmo četrtfinala v Kopru so namreč Primorci dobili z 98-74, v Laškem pa je bilo 89-68.


Eden izmed bolj zaslužnih za zanesljivo zmago Sixta je bil Marko Jagodić Kuridža, ki je 16 točkam dodal še 8 skokov in 3 asistence. Krasil ga je odličen met iz igre, saj je zadel kar sedem od enajstih poskusov. Najboljši strelec Zlatoroga je bil Nejc Barić z 18 točkami. “Čestitke našim fantom za prigarano zmago. Tekmo smo odigrali profesionalno, ob tem pa minute uspeli razdeliti tako, da se nihče ni preveč utrudil. Sedaj imamo teden dni časa, da se kar najbolje pripravimo na polfinale. Zavedamo se, da moramo v igri popraviti še kar nekaj stvari. Čestitke Zlatorogu za prikazano v tej sezoni. Zahvaliti se moram našim navijačem, ki so opravili ne ravno kratko pot in nas glasno vzpodbujali tudi v Laškem,” (vir: KZS) je bil po obračunu upravičeno zadovoljen Jurica Golemac.

V soboto se bodo Sixt Primorski v polfinalu poskušala pridružiti tudi moštva Petrol Olimpije, Helios Sunsev in Krke. Na drugi strani bodo Šenčur, Hopsi, ter Rogaška naredili vse, da bi izsilili še tretjo in odločilno tekmo. Olimpija bo v Šenčurju gostovala ob 15.30, ob 19.00 pa bosta na sporedu še tekmi v Domžalah in v Rogaški Slatini.

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: KZS

Sorodne objave