S katero NBA zvezdo bo Luka Dončić vstopil v naslednjo sezono?

Dallas Mavericksi si želijo na letošnjem naboru priskrbeti eno izmed velikih imen ameriške košarke, kar bi ob zvezdniškem pomladku Dončić/Porzingis praktično zasidralo uspešnejšo sezono in povratek v končnico.


Skupno mnenje NBA strokovnjakov je, da mora Dallas po sezoni zgrabiti priložnost prostih agentov in v ekipo pripeljati izkušenejšega košarkarja, ki naj bi bil poleg mlade slovensko-latvijske naveze še zadnji del sestavljanke. Po ekspresni menjavi igralcev z New York Knicks, so Dallasovi analitiki mnenja, da mora klub tokrat z veliko preudarnostjo pristopiti do nakupa prostih igralcev. Ker je Luka še vedno pod pogodbo kot novinec, ima Teksaška franšiza dejansko visoka denarna sredstva in širšo izbiro.

Sloviti NBA reporter in analitik Marc Stein je poudaril, da naj bi Dallas iskal dobre strelce, izrazite atlete in pa izkušene veterane. Prva dva košarkarja bi drastično izboljšala napad, medtem ko bi izkušnje veterana prinesle dodatno vrednost v končnici, kjer trenutna mlada zasedba Teličkov še ni zaigrala.

Kevin Durant, Kawhi Leonard, Kyrie Irving, Klay Thompson, Jimmy Butler, Khris Middleton ter Nikola Vučević so le nekatera izmed velikih imen, ki se jim pogodbe s klubi po letošnji sezoni iztečejo. Prvo ime na Dallasovem seznamu želja pa naj bi bil Kemba Walker, dosedanji branilec Charlotte Hornetsov ter trikratni udeleženec tekme vseh zvezd. Walker ima za seboj nepozabno sezono, saj je v povprečju dosegal kar 25,6 točk, 4,4 skoke ter 5,9 asistenc na tekmo.

Če se želja po trenutnem zvezdniku Sršenov ne uresniči, pa je drugi na seznamu Dallasa krilni igralec Milwaukeeja Khris Middleton. Ta je po Steinovem mnenju za ekipo morda še bolj primeren kot Walker, saj je vajen igre v senci Giannisa Antetokounmpa, kar gre v teoriji bolj na roko mladima zvezdama Dončiću in Porzingisu. Podobno kot Walker tudi Middleton igra sezono kariere, kjer povprečno dosega kar 18,3 točk, 6 skokov ter 4,3 asistence na tekmo.

Sorodne objave