Žoltasti Troti so se dodatno okrepili

Dolenjski drugoligaši so podpisali novega igralca in že pospešeno dokončujejo igralski mozaik za prihodnjo sezono.


Članska ekipa Trotov je tako v svoje vrste pripeljala 21-letnega Roka Savića. Savić, ki se najbolje znajde na obeh krilnih položajih, je kariero pričel na Vrhniki, preteklo sezono pa je odigral v dresu Grosupelj, kjer je na tekmo povprečno beležil 14.9 točk, temu pa je dodal še 4.8 skokov. Bil je član slovenske reprezentance do 18 let v košarki 3×3, leta 2015 pa je na slovenski “All-star” tekmi slavil v tekmovanju v zabijanju.

Včeraj so iz kluba sporočili tudi, da bo vsaj še eno sezono za njih igral izkušeni kapetan Bojan Krivec.

Rok Savić, KK Troti:
“Definitivno me prevevajo sami dobri občutki. Všeč mi je slog igre, ki ga gojijo Troti, in mislim, da se bom odlično vklopil v sistem igre ter naredil kar bo zahtevano od mene. Zares se veselim nove sezone. Novi soigralci so me odlično sprejeli medse, saj sem fante že poznal iz pretekle sezone, ko sicer še nismo bili soigralci. Pričakujem, da dosežemo cilje, ki smo si jih zastavili z začetkom nove sezone in se veselim igranja pred zame novimi navijači. Lastni cilja pa sta, da ekipi pomagam do čim večjega števila zmag in da se poleg zmag razvijajo tudi nova prijateljstva.”

Luka Mittag, trener Trotov:
“Rok Savić je nekdo, ki smo si ga v rumenem želeli že od konca prejšnje sezone. Gre za igralca, ki je v dresu Vrhnike zaigral na prvi tekmi Trotov pod okriljem KZS, gre pa tudi za zadnjega zmagovalca tekmovanja v zabijanju na slovenski All stars tekmi. Prepričan sem, da bo s svojo energijo in atraktivno igro gledalce na Livadi kupil že na prvi tekmi in da ga bodo kar najhitreje vzeli za svojega.”

Foto: KK Žoltasti Troti/Facebook

Sorodne objave