FIBA dobila novega predsednika

Delegati iz 156 nacionalnih zvez so na zasedanju 21. kongresa Mednarodne košarkarske zveze (FIBA) v Pekingu za novega predsednika izvolili Hamana Nianga.


Hamane Niang bo tako na položaju nasledil Horacia Muratoreja, mandat pa se mu izteče leta 2023. Niang je do sedaj opravljal funkciji podpredsednika FIBE in predsednika FIBA Afrike. 67-letnik je svojo politično pot začel v rodnem Maliju, kjer je bil predhodno predsednik nacionalne košarkarske zveze in minister za šport.

Že pred zasedanjem je bilo praktično jasno, kdo bo novi predsednik, danes pa je Niang tudi prejel glasove vseh navzočih. Za spletno stran zveze je ob izvolitvi dejal: “Iskreno se zahvaljujem vsem košarkarskim zvezam za zaupanje, ki so ga danes izkazale. Ponižno sprejemam odgovornost, ki mi je naložena. Obljubim, da bom tekom mandata popolnoma predan zvezi in da bom delo opravljal v dobro košarke po celem svetu. Smo vodilna košarkarska organizacija in še naprej moramo razvijati naš šport. Skupaj nam lahko uspe postati najbolj številčna športna skupnost.

Izbrali so tudi trinajst članov, ki bodo zasedli stolčke v centralnem odboru, obenem pa nov mandat dodelili Ingu Weissu, ki bo še naprej opravljal funkcijo blagajnika.

Sorodne objave