Cedevita Olimpija zanesljivo preko prve ovire

Košarkarji Cedevite Olimpije so na Rogli odigrali prvo pripravljalno srečanje in zanesljivo ugnali Inter Bratislavo.


Ekipa Cedevite Olimpije je vstopila že v četrti teden pripravljalnega obdobja, zadnjih deset dni pa se v miru in odmaknjeni od vročine pripravljajo na Rogli. Po težkih treningih so tako danes za zaprtimi vrati na Rogli odigrali prvo tekmo proti slovaškemu prvaku Inter Bratislavi in jih premagali z rezultatom 75:61. Priložnost za igro so dobili vsi košarkarji, ki sodelujejo na pripravah, z izjemo Eda Murića, ki je konec tedna prejel močan udarec v glavo in Davida Kralja. Nekaj minut je odigral tudi 219 centimetrov visoki hrvaški košarkar Robert Rikić, ki se je treningom Zmajev pridružil v zadnjem tednu.

Najboljši strelec v vrstah Zmajev je bil s 14 točkami Jaka Blažič, po osem pa so jih dodali Ryan Boatright, Martin Krampelj, Petar Vujačić in Mikael Hopkins.

Naslednje pripravljalno srečanje bo Cedevita Olimpija v torek odigrala z Nižnim Novgorodom, srečanje pa bo potekalo v Stožicah in bo znova zaprto za javnost.

Slaven Rimac, glavni trener KK Cedevita Olimpija Ljubljana:
“Zagotovo je najpomembneje to, da so na igrišče stopili vsi košarkarji, in da nismo porabili preveč energije na sami tekmi. Ko se igra tekma, se seveda gleda tudi na rezultat, kar je normalno, a poudarjam, da tokrat naša pozornost ni bila na rezultatu. Moštvo je odigralo dobro tekmo. V določenih obdobjih so bili igralci zelo agresivni pri igri v obrambi, kar je dobro. V napadu smo imeli nekaj dobrih in nekaj malo manj dobrih obdobjih, zagotovo pa bomo morali še izpiliti našo taktiko. Primarni cilj, torej energična predstava, je bil dosežen. Nekateri igralci bi zagotovo lahko pokazali še več, mislim pa, da smo videli nekaj njihovih navad iz njihovih starih klubov in na takšnih stvareh moramo še delati.”

Jaka Blažič, igralec KK Cedevita Olimpija Ljubljana:
“Najpomembnejše je, da smo prikazali borbeno predstavo, in da smo se z ekipo Inter Bratislave stepli, saj smo prav mi skoraj zagotovo najmočnejši tekmec tega moštva v tej sezoni, zato so bili slovaški košarkarji zelo motivirani. Če torej gledamo energijo na igrišču, smo bili zagotovo na zadovoljivi ravni. Kljub vsemu pa nas čaka še veliko dela pri igri v napadu in obrambi, kar je normalno, saj je za nami prva pripravljalna tekma. Do začetka sezone je še skoraj mesec dni. Na treningu bomo popravili vse napake.”

CEDEVITA OLIMPIJA – INTER BRATISLAVA 75:61 (22:15, 18:18, 17:9, 18:19)
Cedevita Olimpija:
Blažič 14, Boatright 8, Krampelj 8, Vujačić 8, Hopkins 8, Miller-McIntyre 7, Stipanović 7, Krušlin 5, Mulalić 4, Rikić 3, Zagorac 2, Novak 1.

Foto: Cedevita Olimpija/www.cedevita.olimpija.com

Sorodne objave