Znane pol ameriške ekipe za svetovno prvenstvno

Američani so razkrili polovico imen, ki bodo na svetovnem košarkarskem prvenstvu zastopala barve ZDA in se pomerila tudi z našim košarkarskim asom Luko Dončićem. 


V medije so že pricurljala imena, ki naj bi jih potrdil novi selektor ZDA Steve Kerr. Ta je bil v preteklih letih pomočnik selektorja, po umiku Gregga Popovicha pa bo prevzel glavno vlogo.

Potrjeni igralci za reprezentanco ZDA naj bi bili: Anthony Edwards (Minnesota Timberwolves), Tyrese Haliburton (Indiana Pacers), Mikal Bridges (Brooklyn Nets), Bobby Portis (Milwaukee Bucks) in Austin Reaves (LA Lakers), ter zelo verjetno tudi organizator igre Jalen Brunson (NY Knicks).

Na spisek bo novi selektor zagotovo dodal še kakšno od velikih imen, katero, pa zaenkrat ostaja vprašanje. Morda bodo to tudi Jayson Tatum in Jaylen Brown, Khris Middleton, Kevin Durant, morda celo LeBron James. Za Austina Reavesa se zanimajo tudi Nemci, ki so mu ponudili državljanstvo.

Priprave bo reprezentanca ZDA začela 3. avgusta v Las Vegasu. Nato pa bodo prvo prijateljsko tekmo odigrali proti Portoriku. Potem bodo sodelovali na turnirju v Malagi, kjer bosta igrali tudi Slovenija z Luko Dončićem in seveda Španija.

Sorodne objave