Zadnji test Slovenk bo proti Črni Gori

Maribor – Slovenske košarkarice v Mariboru z nedeljskim večernim treningom zaključujejo najbolj naporen cikel priprav na EuroBasket, ki se bo v Stožicah začel 15. junija. Po prostem ponedeljku se bodo #rakete zbrale v Ljubljani in trenirale na prizorišču evropskega prvenstva. V prihajajočem tednu tudi zadnja dva preizkusa pripravljenosti proti Črni gori.


Slovenke so pod Pohorjem preživele deset dni ter na treningih in dveh pripravljalnih tekmah proti Poljski največ poudarka namenile uigravanju obrambnih in napadalnih taktičnih zamislic. Štirinajsterica košarkaric je vadila zelo zavzeto in selektor Georgios Dikaioulakos je z videnim lahko zelo zadovoljen. Forma posameznic je iz dneva v dan boljša, tudi uigranost ekipe pa dobiva želene končne obrise. Domači EuroBasket je pred vrati, #rakete pa bodo sklepno fazo priprav od torka dalje opravile na prizorišču prvenstva.

Tina Cvijanovič, slovenska reprezentantka:
”Menim, da je za nami zelo uspešen cikel priprav v Mariboru. Na treningih smo veliko časa namenili uigravanju ekipe, poudarek je bil tudi na stopnjevanju telesne pripravljenosti. Zavedamo se, da moramo odpraviti še nekaj napak, ki so kažejo v naši igri, a smo na pravi poti. Začetek prvenstva je vse bližje in počasi nam misli vse bolj uhajajo tudi k EuroBasketu. A še prej nas v naslednjem tednu čaka zaključna faza priprav ter zadnji dve pripravljalni tekmi proti Črni gori. V ponedeljek se bomo na prosti dan dobro spočile, v torek pa znova zavihale rokave.”

PODSTRAN ŽENSKE ČLANSKE REPREZENTANCE

Slovenke v prihajajočem tednu čakata še zadnji dve pripravljalni tekmi. #rakete tour 2023 se bo v četrtek, 8. junija ustavil v Stožicah ter v petek, 9. junija na Planini v Kranju. Tekmice Slovenk bodo obakrat Črnogorke. Tekmi se bosta začeli ob 18. uri. Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola. Cena posamezne vstopnice za tekmo je 5 evrov, mladina do vključno 14. leta pa ima prost vstop. Na vsaki lokaciji bodo na dan pripravljalne tekme na prodaj tudi vstopnice evropskega prvenstva. Le te bodo zgolj tam in takrat na voljo z 20 odsotnim popustom.

NAKUP VSTOPNIC #RAKETE TOUR 2023

Sorodne objave