Zmago Sagadin svari Dončića, pokritiziral Čančarja

Najboljši slovenski igralec Luka Dončić je v letošnji sezoni naredil še en velik korak naprej v svojem razvoju in trenutno spada že med najboljše igralce na svetu.


V letošnji sezoni je imel Luka Dončić le eno slabšo tekmo, drugače pa kaže izjemno konstantne in neverjetne predstave. Vsakodnevno na njegov račun letijo pohvale iz vseh strani, nekateri ameriški analitiki pa ga uvrščajo že med kandidate za naziv MVP-ja. O njem je za Ekipo SN spregovoril tudi legendarni slovenski trener Zmago Sagadin, ki se je dotaknil tudi zgodbe Vlatka Čančarja.

“Košarka, kakršno igrajo v prvem delu lige NBA, mi ni pri srcu, zato tekem ne gledam, ampak zgolj spremljam Dončićevo in Dragićevo statistiko. Razočaran sem, da priložnosti ni dobil tudi Čančar, ki je v NBA odšel prehitro. Kar zadeva Luko, je očitno, da pri Dallasu igro gradijo okoli njega in na njegovi navezi s Porzingisom. Omejitev nima, na tak način bo samo še bolj čvrst in stabilen. Verjamem, da mu bo ekipo uspelo popeljati v končnico; če tega ne bo, ni naredil nič. Košarka je kolektiven šport, v katerem zmaguje ekipa, in to je edino, kar šteje” je 67-letni slovenski strokovnjak dejal za tiskano verzijo časnika Ekipa SN.

Foto: Ken Blaze/USA TODAY Sports

Sorodne objave