Zlati slovenski reprezentant okrepil Cibono

Na spletni strani ABA lige so sporočili, da je zagrebška Cibona podpisala pogodbo z Maticem Rebcem.


180 cm visoki organizator igre je z zagrebškimi Volkovi podpisal enoletno pogodbo. Zadnjo sezono je Rebec začel pri španski Delteco Gipuzkoa BC San Sebastian, končal pa jo je pri srbskem FMP-ju za katerega je na 19 tekmah v ligi ABA povprečno dosegal 11,8 točke, 3,0 skokov in 5,8 podaje, s čimer je bil prvi podajalec lige. 24-letni Postonjčan je predtem v svoji razmeroma kratki profesionalni karieri igral že za Helios Sunse, Krko, Rogaško, Primorsko in ruski Enisey.

Bil je član vseh slovenskih reprezentanc mlajših selekcij, od leta 2014 pa je tudi že del članske izbrane vrste. Nazadnje je dres s slovenskim grbom nosil v neuspešnih kvalifikacijah za nastop na nedavno končanem svetovnem prvenstvu. Igral je tudi na zgodovinskem evropskem prvenstvu leta 2017, ko je Slovenija v finalu ugnala Srbijo s 93:85 in se veselila zlate medalje.

Ob prestopu je Matic Rebec tudi povedal: “Vesel sem, da sem podpisal za Cibno. S trenerjem Velićem sem že sodeloval prej pri Krki. Poznam tudi generalnega menedžerja Domagoja in več trenutnih igralcev Cibona. Zavedam se v kakšen klub prihajam. Sem odlično pripravljen, saj sem v zadnjem obdobju veliko treniral in kmalu prihajam v Zagreb.”

Foto: FIBA/www.fiba.basketball

Sorodne objave