Luis Scola blizu prihoda v Real Madrid

Real Madrid se že dlje časa zanima za Luisa Scolo, obe strani pa sta sedaj začeli s pogovori o morebitnem sodelovanju.


Po poročanju španskih novinarjev je Real že navezal kontakt s Luisom Scolo. Direktor košarkarskega dela kluba, Juan Carlos Sanchez, je imel Argentinca že dlje časa na radarju. Podpisati ga je želel že pred petimi leti, v stiku z njim pa je bil tudi že pred pričetkom svetovnega prvenstva. Scola bi tako postal četrti Argentinec v moštvu, v ekipi so namreč že njegovi rojaki Facundo Campazzo, Gabriel Deck in Nicolas Laprovittola.

Toda situacija ni tako enostavna, saj je pred prvenstvom bila 39-letnikova prioriteta, da bi nadaljeval z igranjem na Kitajskem, saj so tam dobri finančni pogoji, košarka pa ni tako zahtevna za telo. Prejel je številne ponudbe iz Kitajske in domače Argentine, v Španiji pa ima Baskonia možnost, da izenači kakršnokoli ponudbo. Tam je Scola igral devet let (1998-2007), preden se je preselil v ligo NBA.

Scola bo definitvno želel biti popolnoma pripravljen za olimpijske igre leta 2020 v Tokiu, kot je bil pripravljen za letošnjo prvenstvo, za katerega se je indvidualno pripravljal kar dva meseca. Trenutno je z družino na Kitajskem, kjer premišljuje o vseh ponujenih opcijah, po navedbah pa naj bi že kmalu sporočil svojo odločitev.

Foto: FIBA/www.fiba.basketball

Sorodne objave