Na parket se vrača Darko Miličić

Na naboru desetletja je bil Darko Miličić izbran drugi, zgolj za LeBronom Jamesom. Kljub temu da je že v prvi sezoni z Detroitom osvojil naslov prvaka, se s svojimi predstavami ni proslavil. Srbski košarkar je nato zamenjal še kar nekaj klubov, a kaj kmalu zaključil profesionalno kariero. Zdaj pa se je pojavila novica, da bo spet zaigral.


Pri vsega 28 letih se je Darko Miličić odločil končati kariero. Svojo odločitev je tedaj pojasnjeval z besedami, da mu košarka nikoli ni bila v veselje in da jo je igral le zaradi zaslužka. A očitno si je 213 centimetrov visoki Srb pri 34 letih premislil, saj se bo v kratkem vrnil na domača igrišča. Oblekel bo dres lokalne ekipe I came to play, ki je bila ustanovljena letos in nastopa v četrti srbski ligi.

V intervjuju za Basketball Sphere je 34-letnik dejal: “Vesel sem, da se vračam. Mladim košarkarjem želim pomagati pri napredku v njihovi igri, obenem pa si želim doseči še kar se da dobre rezultate.” Moči bo združil s še dvema nekdanjima srbskima reprezentantoma, in sicer Jovom Stanojevićem in Brankom Cvetkovićem.

Miličić je v NBA nastopil na 468 tekmah, na katerih je v povprečju dosegal 6 točk in 4,2 skoka. Poleg že omenjenih Detroit Pistonsev in Boston Celticsev je zaigral še za Orlando Magic, Memphis Grizzlies in New York Knicks.

Sorodne objave