Ženske košarkarske priprave na Rogli stresla huda poškodba

Trening ženske članske košarkarske reprezentance je na Rogli okrnila velika smola. Sara Meden, ki si je vpoklic med vrste najboljših prislužila z odličnimi igrami v državnem prvenstvu, je na treningu prejela hud udarec v v levo koleno. Pregledi so pokazali, da bo branilka ljubljanske Ježice morala opraviti artroskopijo kolena, do takrat pa še vedno ostaja z ekipo na Rogli.


Sari, ki je v preteklosti že imela težave s kolenom, so pri reprezentančni zdravniški službi pokazali, da gre za odkrušek sklepnega hrustanca. Tega bodo odstranili prek artroskopije, mladi košarkarici pa ne uide časovna rehabilitacija.

»Na žalost mi je višja sila preprečila, da še naprej treniram s to čudovito ekipo in kandidiram za premierni nastop v članskem reprezentančnem dresu. Podrobni pregledi kolena so žal pokazali, da bom poškodbo morala sanirati z operacijo. Soigralkam in štabu se zahvaljujem za vso pomoč in podporo. Reprezentanci v nadaljevanju priprav želim veliko sreče, sama pa se bom pred prvenstvom prelevila v glasno navijačico,« je dejala Medenova.

Damir Grgić, njen selektor pa dodaja: »Sara je v teh dneh pokazala, da je super dekle in res je imela veliko smole. Želim ji, da hitro in uspešno sanira poškodovano koleno. Odločitev ali bomo Sarino odsotnost nadomestili z vpoklicem nove igralke, bo strokovni štab reprezentance sprejel v prihodnjih dneh.«

Foto: KZS/alesfevzer.com

Sorodne objave