“Izginotje” igralca Petrol Olimpije

Jure Zdovc, trener Petrola Olimpije, ki trenutno v finalu državnega prvenstva zaostaja z 2:0, pred petkovo tekmo razmišlja o sodniških odločitvah zadnjega obračuna v Ljubljani. Sive lase mu povzroča tudi Luka Šamanić, s katerim po odhodu v ZDA pri Olimpiji komunicirajo le prek zastopnika.


V finalu kjer boj bijeta Olimpija in Sixt Primorska, so zadnjo tekmo v dramatičnih zadnjih sekundah dobili Primorci, ki so le še korak oddaljeni od naslova. Izjemno razpoloženi Roko Badžim je imel celo priložnost za izenačenje in podaljšek. A ko je tri sekunde pred koncem zadel prvi prosti met, mu je izvajanje drugega zaradi krvi na komolcu preprečil sodnik Sašo Petek.

Zdovc se je v komentar nad sodniško odločitvijo cinično smejal, Jurica Golemac, trener Sixta pa je dejal: “Tekme vedno vodim energično in rečem marsikaj, a po koncu sodnikom vedno stisnem roko. Sojenja načeloma ne komentiram. Zakaj? Ker so napake sestavni del športa. Tudi jaz jih naredim milijon. Tudi sodniki imajo pravico do kakšne napake, a to pač ni bila napaka. Vse je bilo po pravilih.”

Zdovca je predvsem zmotilo tudi, da je sodniška trojka v drugem polčasu nešportno osebno napako dosodila po posredovanju gostujočega trenerja. A ko je analiziral tekmo, razlogov za drugi finalni poraz vendarle ni želel iskati pri možeh s piščalkami. “Očitno je, da nas je premalo. Nimamo pravega organizatorja igre, ki bi postavil igro. Čaramo, borimo se, a manjka nam tudi kanček sreče. Primorska kaznuje vse napake in zaustavlja nalete. Če jo želiš premagati, morajo ob visoki energiji vsi prispevati svoj delež. Mi nismo bili pravi. Vedno je kakšen igralec ‘zaspal’ v obrambi. Treba je igrati pametno in potrpežljivo,” pravi Zdovc.

Bolj kot fer sojenje se Zdovcu kolca po njegovemu najboljšemu mladeniču Luki Šamaniču. Ta je nedavno odšel v ZDA, kamor je bil povabljen na NBA Draft Combined, kjer naj bi navdušil. Kdaj se bo vrnil ne ve nihče. “Ni videti, da bi se vrnil. Nobenih pravih informacij nimam. Če igralec nima želje, ga ne moremo prisiliti, da se vrne. Rekli smo mu, naj pride. Vsi v klubu. Njega pa ni. Komuniciramo z njegovimi zastopniki, a če igralec ne čuti pripadnosti … Ne govorim o sebi ali klubu. Naj čuti vsaj pripadnost do igralcev, s katerimi je preživel vse leto,” o nenavadnem “izginotju” enega od ključnih košarkarjev pripoveduje Zdovc.

Vir: KZS

Foto: KZS

Sorodne objave