Zanesljivi zmagi Olimpije in Krke, težje delo za Primorce

Slovensko košarkarsko državno prvenstvo se približuje končnici, moštva pa si želijo še pred iztekom rednega dela izboriti kar najboljša mesta, ki prinašajo prednost domače dvorane. Petrol Olimpija je visoko premagala polzelske Hopse, zanesljiva pa je bila tudi Krka, ki je ugnala Rogaško. Precej bolj so se namučili košarkarji Sixt Primorske, ki so v tesni končnici ugnali Helios.


V Domžalah je bilo ob gostovanju vodilnih Koprčanov izredno napeto. Helios je vodil že za 15 točk, razpoležen pa je bil Blaž Mahkovic, ki je zbral 17 točk. Sixt Primorska je bila oslabljena, saj sta zaradi poškodb manjkala Marijan Čakarun in Marko Jagodić Kuridža, vseeno pa so v končnici ostali zbrani. Domžalčane so na koncu ugnali za točko, 67-68, njihov prvi strelec pa je bil Ivan Marinković z 20 točkami.

S predstavo svoje ekipe ni bil najbolj zadovoljen niti trener Jurica Golemac, ki priznava da bi si gostitelji prav tako zaslužili zmago. “V prvem polčasu sploh nismo bili na tekmi, ampak šele nekje nekje pri Ravbarkomandi. V drugem smo nato v obrambi le začeli igrati tako, kot bi bilo potrebno skozi celoten čas. Tekmecem smo dovolili le 25 točk in tudi po zaslugi tega zmagali. Čestitke ekipi Helios Suns za borbo. Ne bi bilo nezasluženo, če bi zmagali domžalski košarkarji. Vem, da je našim fantom najtežje igrati tekme, ki ne prinašajo ničesar, a tudi te je potrebno odigrati in ostati profesionalen do konca,” je povedal Golemac.

Olimpija in Krka zanesljivo

Petrol Olimpija je vpisala še šesto zmago v sklopu državnega prvenstva. Hopse iz Polzele so ugnali s 93-72, pri tem pa je kar pet ljubljanskih košarkarjev vpisalo dvomestno število točk. Jan Špan je bil prvi strelec s 23 točkami, sledili so Roko Badžim (13), Marvin Jones (13), Aleksandar Lazić (11) in Miha Lapornik (10).

Krka je z visoko zmago nad Rogaško (99-69) prekinila negativno serijo rezultatov. Uspeh je za Dolenjce pomemben zlasti v boju za tretje mesto, saj to v končnici prinaša prednost domačega terena. Prvi mož novomeščanov je bil z 20 točkami Tom Osolnik.

Sorodne objave