Zakleta dubrovniška dvorana?

V prvi hrvaški ligi bi se morala odviti tekma med Dubrovnikom in Ribolo Kaštelo, a so košarkarji slednjih v Dubrovnik pripotovali zaman. Po tem ko so oblekli drese in začeli z ogrevanjem, je kmalu postalo jasno, da se tekma sploh ne bo zgodila.


Za komičen pripetljaj je bil kriv nedelujoč semafor, ki odšteva sekunde napada posamezne ekipe. Še preden se je tekma sploh lahko začela, so bili košarkarji primorani spakirati svari in oditi domov.

V dvorani Gospino Polje je pred dvema tednoma potekala tudi rokometna tekma med Dubrovnikom in Umagom. Čas je »ročno« meril glavni delegat in nič ne bi bilo spornega, če nebi pri rezultatu 27-27 tik ob koncu tekme domača ekipa zadela za zmago. V dvorani je nato nastal popoln kaos, saj je sodnik, ki je meril čas trdil, da so se sekunde za zadnji napad tekme iztekle. Ali so se res, zdaj zares ne ve nihče.

Dvorana Gospino polje je po svoji nesreči znana že iz leta 2009, ko se je med košarkarsko tekmo Dubrovnika in Šibenika zrušila cela konstrukcija koša. Ta naj bi skoraj ubila enega od trenerjev, toda na srečo so jo vsi odnesli brez poškodb.

Photo:  Zvonimir Pandza/PIXSELL

 

Sorodne objave